Caracatita cu piure de cartofi

Felul principal
10 porții
Foarte ușor
1 h 20 m

Ingrediente

10

Preparare

Preparare1 oră
Gătire20 min
  • A spalat sub jet de apa rece animalutul in cauza, a taiat ceapa fideluta si am pus-o intr-o cratita incapatoare, a asezat caracatita deasupra si a pus vasul pe aragaz la foc mic. Atentie, nu punem sare, ulei sau apa, pentru ca se coace in sucul lasat de caracatita.
  • Acoperim cratita cu un capac si lasam cum a zis, la foc mic, timp de 2 ore intorcind din cind in cind, caracatita pe ambele parti. Vedeti ca dupa ce s-a infierbintat bine, automat lasa apa. Cind vedem ca sosul de ceapa s-a ingrosat, scoatem caracatita intr-o farfurie si o lasam un pic la racit.
  • Intre timp, preparam piureul de cartofi, fiecare dupa modelul propriu. Taiem tentaculele caracatitei, apoi restul feliute, asezam pe farfurii, deasupra punem un pic din sosul de ceapa, asezam si piureul in mijloc, turnam peste el un firicel de ulei si servim repede, ca-i prea gustos ca sa reziste mult in farfurii. Pofta buna !
DDanelutza

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

16/11/2013

Am sa incerc aceasta reteta arata bine

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
17/01/2014

Foarte buna

(0) (0) abuz
31/12/2013

Stai s-o prepar si-ti spun

(0) (0) abuz
01/09/2013

Foarte buna incercati ;*

(0) (0) abuz
29/08/2013

Este foarte bun

(0) (0) abuz
15/03/2013

Gustoasa

(0) (0) abuz
13/11/2011

Rapid, usor, delicios.

(0) (0) abuz