A spalat sub jet de apa rece animalutul in cauza, a taiat ceapa fideluta si am pus-o intr-o cratita incapatoare, a asezat caracatita deasupra si a pus vasul pe aragaz la foc mic. Atentie, nu punem sare, ulei sau apa, pentru ca se coace in sucul lasat de caracatita.
Acoperim cratita cu un capac si lasam cum a zis, la foc mic, timp de 2 ore intorcind din cind in cind, caracatita pe ambele parti. Vedeti ca dupa ce s-a infierbintat bine, automat lasa apa. Cind vedem ca sosul de ceapa s-a ingrosat, scoatem caracatita intr-o farfurie si o lasam un pic la racit.
Intre timp, preparam piureul de cartofi, fiecare dupa modelul propriu. Taiem tentaculele caracatitei, apoi restul feliute, asezam pe farfurii, deasupra punem un pic din sosul de ceapa, asezam si piureul in mijloc, turnam peste el un firicel de ulei si servim repede, ca-i prea gustos ca sa reziste mult in farfurii. Pofta buna !
Comentarii:
Am sa incerc aceasta reteta arata bine
Foarte buna
Stai s-o prepar si-ti spun
Foarte buna incercati ;*
Este foarte bun
Gustoasa
Rapid, usor, delicios.