Curatim ceapa, telina, morcovul si le spalam. Intr-o oala punem apa, ceapa, telina, morcovul, foile de dafin si o lingura de otet si lasam sa dea in clocot.
Luam caracatita, curatim "sacul" caracatitei si eliminam interiorul , cu un cutit eliminam ochii, fara sa rupem carnea, apoi o spalam bine sub jetul de apa. Cind apa incepe sa fiarba, prindem caracatita de corp si bagam repede in apa doar tentaculele, apoi le scoatem din apa, repetind operatiunea de 4-5 ori, in acest fel tentaculele se incretesc si vor deveni mai fragede.
Punem caracatita in apa, micsoram focul la minim, in asa fel apa va fierbe incetisor, acoperim cu un capac si lasam pe foc timp de 40 de minute.
Intr-un alt vas, fierbem cartofii cu tot cu coaja timp de 30-35 de minute, facem o proba cu o scobitoare, asa nu vom risca sa fie prea fierti cartofii.
Ii scurgem de apa, ii curatim si taiem in felii groase. Intr-un castronel destul de incapator, punem caracatita taiata bucati de cca 2 cm, cartofii taiati, presaram deasupra patrunjelul spalat si taiat marunt, adaugam un pic de sare si condimentam cu doua linguri de ulei amestecate cu sucul de la cele doua lamii. Asezam pe un platou si servim.
Multumesc...eu nu am gatit niciodata caracatita,,,deoarece si la restaurant cand comandam...uneori era cauciucata! sunt foarte bune expicatiile... cu modul de fierbere..
Comentarii:
Am gatit aceasta reteta pentru prima data si a iesit foarte bine tinind cont ca nu am mai gatit niciodata caracatita . Multumim pentru reteta !
Multumesc...eu nu am gatit niciodata caracatita,,,deoarece si la restaurant cand comandam...uneori era cauciucata!
sunt foarte bune expicatiile... cu modul de fierbere..
Fff bun
L
Este foarte buna...:D:D:D