Ingrediente: Pentru blat: 85 g unt topit 12 biscuiti digestivi 1 lingura zahar/fructoza Pentru umplutura: 900 g branza dulce 250 g zahar 3 linguri faina 1 fiola...
Ingrediente: Pentru aluat: o margarina 2 oua 6 linguri de zahar 1/2 praf de copt faina cat cuprinde nuca macinata sau nuca de cocos Pentru glazura: 6 linguri...
Ingrediente: Pentru blat: 2 oua intregi 9 linguri de zahar 9 linguri de ulei 9 linguri de lapte 12 linguri de faina 1 lingurita praf de copt Pentru crema: 2...
Ingrediente: Pentru merele caramelizate: 150 g zahar 50g unt 8-10 mere curatate de coaja si samburi si taiate felii scortisoara, cuisoare, ghimbir, nucsoara,...
Ingrediente: 4 oua 125 g zahar 125 g faina 25g amidon 1 lingurita praf de copt 40g unt topit dar rece aroma de lamaie si vanilie Crema: 500ml lapte proaspat...
Ingrediente: 600 g branza dulce 100 g telemea 3 oua -200 g zahar ( zaharina) 100 g stafide 500 ml lapte 180 g fulgi de porumb 1 lingura faina , amidon de...
Ingrediente: Pentru crema: 200 g zahar pentru caramel 1 lingura apa 6 oua 800 ml lapte 200 g zahar 4 plicuri de vanilie 1/2 fiola vanilie un praf de sare 5 mere...
Inspiratia am gasit-o pe blogul danei2dor si-i multumesc frumos pt reteta. Metoda de preparare am modificat-o putin, nu-mi plac ouale crude in creme, singura exceptie facand-o Tiramisu. Tortul este foarte ciocolatos, iar dulceata din coji de portocale
Un dulce rusesc... cehesc nu mi-e clara obarsia, cert este ca in cofetariile din Cehia este o constanta. Dragutului meu sot i-a placut extrem de mult (oricum el este fan-ul meu nr 1 :) ). Pt blaturi (7 in total): 4 oua + 200g zahar + 4 linguri de miere
sau bustean de Craciun cu alune de padure sau yule log with hazelnuts :) adica o rulada cu crema, care se decoreaza (sau nu) in asa fel incat sa semene cu o bucata de trunchi de copac. Reteta am gasit-o intr-o cartulie a colectiei Marabout ''Chocolat, des