Se caramelizeaza zaharul in tava in care vom face prajitura. Se adauga untul si se amesteca. Merele se amesteca cu zeama de lamaie si condimentele. Cand caramelul s-a racit, se pun merele peste caramel, aranjand feliile concentric si cat mai compact cu putinta.Intre timp se incinge cuptorul.
Pentru blat, se amesteca oul cu laptele si cu uleiul. Faina se amesteca cu zaharul pudra, praful de copt si condimentele. Se cern apoi peste amestecul de ou cu lapte, incorporand foarte usor ingredientele solide.
Albusurile se bat bine cu mixerul adaugand in ploaie zaharul tos. Se toarna cate putin din albusuri in compozitia de ou cu faina, amestecand usor pana la completa omogenizare.
Se toarna amestecul peste mere si se da la cuptor aproximativ o ora, la foc mic. Se lasa apoi la racit si se rastoarna pe o farfurie. Va arata cam asa.
Pentru crema de branza, se amesteca branza cu mierea si cu condimentele . Se adauga frisca si se amesteca usor. Se orneaza prajitura cu ea. Peste crema, am presarat scortisoara.