Pentru blat avem nevoie de:
- 6 ou?;
- 6 linguri zah?r pudr?;
- 6 linguri f?in?;
- 6 linguri nuc? m?cinat?;
- 1 plicule? zah?r vanilat.
Separ?m ou?le; frec?m g?lbenu?urile spum? cu zah?rul, apoi ad?ug?m f?ina ?i nucile, iar la sfâr?it ad?ug?m albu?urile b?tute spum?. Turn?m compozi?ia într-o form? de tort ?i o coacem la 180 grade aproximativ 30 minute (este gata când trece testul scobitorii).
Pentru crem? avem nevoie de:
- 250g mascarpone;
- 250ml fri?c? lichid?;
- 2 g?lbenu?uri;
- 4 linguri zah?r pudr?;
- 2 plicuri zah?r vanilat;
- 2 plicuri gelatin? Dr. Oetker.
Frec?m g?lbenu?urile spum? cu zah?rul pudr? ?i zah?rul vanilat, apoi ad?ug?m mascarponele ?i gelatina preparat? conform instruc?iunilor de pe ambalaj. Batem bine fri?ca ?i o ad?ug?m în compozi?ie.
Dup? ce s-a r?cit bine blatul, îl a?ez?m pe un platou, punem în jurul lui inelul de la forma de tort, apoi turn?m crema deasupra ?i l?s?m la rece 2 ore.
Pentru decor avem nevoie de:
- fructe (eu am pus piersici ?i kiwi);
- 1 plic gelatin? decor Dr. Oetker.
Dup? ce a stat 2 ore la rece, scoatem tortul ?i a?ez?m fructele dup? preferin??, apoi turn?m gelatina-decor preparat? conform instruc?iunilor ?i las?m la rece. Eu l-am l?sat la rece o noapte ?i am servit a doua zi.
Comentarii:
Arata foarte bine