Petitchef

Medovnik

Medovnik Un dulce rusesc... cehesc nu mi-e clara obarsia, cert este ca in cofetariile din Cehia este o constanta. Dragutului meu sot i-a placut extrem de mult (oricum el este fan-ul meu nr 1 :) ).

Pt blaturi (7 in total):
4 oua + 200g zahar + 4 linguri de miere + 4 linguri de unt (unt moale, nu topit)+ 2 lingurite de bicardonat de sodiu + 400g faina

- ouale si zaharul se amesteca bine si se pun la fiert in bain-marie, se amesteca in continuu
- mierea si untul se infierbanta separat intr-o cratita si se toarna peste amestecul cu oua
- sa trage de pe foc cand compozitia s-a ingrosat putin
- lasam 5 minute sa se racoreasca si adaugam faina si bicarbonatul (deci compozitia lichida inca e calda)
- obtinem un aluat destul de lipicios insa nu va speriati asa trebuie sa fie
- daca este extrem de lipicios mai adaugati ptuin cate putin faina
- se da la frigider pt o ora sau la congelator pt 15-20 de minute
- aluatul l-am impartit in 3 pt ca am intins 3 foi lungute si subtirele (2-3 mm) si-apoi le-am taiat pe fiecare in 2 (direct in tava) si-n felul acesta am copt de 3 ori si-am obtinut 6 foi :) iar a 7-a mi-a iesit din marginile celorlalte
Important! - suprafata pe care le intindeti sa fie bine infainata
- se coc aproximativ 7 minute la cuptorul incins in prealabil la 180°C , dar din minutul 5 supravegheati coacerea sa nu se arda, le vrem aurii nu maron :)
- se lasa la racit pe gratar
- foaia cea mai nereusita se faramiteaza
Crema
- 1,5L smantana + 200g zahar
- extrem de simpla crema, amestecam zaharul in smantana (deci chiar 1 litru jumate de smantana trebuie) cu miscari incete, altfel riscati sa obtineti ceva lichid (consistenta cremei se vede in montajul de mai jos)
Se asambleaza in felul urmator:
- foaie, crema, foaie .... terminati cu crema, presarati blatul faramitat si eventual il amestecati si cu nuci tocate (eu l-am amestecat, ba am pus nuci si intre blaturi ceea ce va sugerez sa faceti si voi :) )
- tortul se acopera cu folie de plastic, se pune o greutate peste el si se da la rece pana a 2-a zi

Are un gust placut de miere, iar crema cu smantana ii balanseaza dulceata la perfectie.







Comentarii (11):

05/12/2014

Ce fel de smantana ai folosit?dulce sau acra?

(0) (0) Abuz
06/04/2014

Delicioasa

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Arata foarte bine felicitari

(0) (0) Abuz
16/12/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
27/08/2013

Foarte buna felicitari

(0) (0) Abuz
30/03/2013

Adevarata placere!

(0) (0) Abuz
12/02/2013

Super

(0) (0) Abuz
29/12/2012

F f buna si deliciosa

(0) (0) Abuz
15/11/2012

Super

(0) (0) Abuz
26/04/2012

L-am facut ieri, este minunat. Special, nu seamana cu nici un alt tort

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează