Am mai facut-o o data, dar repetitia asta pare ca ne prieste. Asa ca am luat doua dorade de juma' de kil fiecare (cam 30 de lei/kg) si pentru ca m-am trezit singura acasa, a trebuit sa le si curat. Asa ca le-am spintecat si le-am scos matzele. I know.. nici eu nu pot sa zic ca mi-a placut, dar am supravietuit. Asa ca daca treci de partea asta, ia o lamaie, tai-o felii si indeas-o-n burta animalului. Merg si niste condimente - in cazul de fata: sare de mare, fenicul, piper negru, patrunjel.
Intr-o tava faci un pat de sare (sare grunjoasa, sare "pentru muraturi), pui doradele deasupra si torni sare peste, ca sa le acoperi.
In acest fel invelite vor intra la cuptor vreo 45 de minute. Cand le scoti si dai sarea la o parte, dezlipesti si pielea, iar fileurile se vor desprinde foooarte usor (ba chiar si frumos, daca te porti cu grija si atentie).
Acestea fiind zise, torni un sos facut din zeama de lamaie, patrunjel, coaja de portocala si ulei de masline. Alaturi potrivesti niste legume.