Pentru un gust ușor de grătar, nimic mai bun decât să coaceți dovlecelul! Tăiați-l în bețișoare, aproape cât să arate ca niște cartofi prăjiți :-) Un truc grozav pentru a determina întreaga familie să mănânce legume! Vă împărtășim condimentele noastre și, desigur, timpul exact de gătire pentru dovlecei copți perfect ;-)
Spălați dovlecelul. Dacă este netratat, puteți păstra coaja, dacă nu o, decojiți-o. Tăiați dovlecelul în 3, pe lungime pentru a tăia fiecare bucată în bețișoare. Într-un castron de salată, amestecați bucățile de dovlecel cu sarea, uleiul de măsline și pudra de usturoi.
Preîncălziți cuptorul la 200°C. Pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt, aranjează bețișoarele de dovlecel și gătește-le timp de 20 de minute.
Ce dovlecel să folosim? Aici am folosit dovlecei lungi și verzi, dar nu ezitați să folosiți și cei galbeni care vor da culoare farfurii dvs. Cât despre dovleceii rotunzi, vă sfătuim să îi păstrați pentru preparatele de dovlecei umpluți, vor fi perfecți.
Ce acompaniament pentru dovlecei? Am jucat cartea simplității cu ierburile, dar nu ezitați să îi condmentați după gusturile dumneavoastră: Ierburi de Provence, boia de ardei, curry, cimbru etc. Odată copt, dovleceii vor fi perfecți și cu un ketchup sau un sos de grătar, ca la cartofii prăjiți ;-)
Câți dovlecei de persoană? De obicei numărăm 250 gr de dovlecei de persoană. Există diferite calibre: * 7 până la 14 cm inclusiv = 50 până la 100 gr * 14 până la 21 cm inclusiv = 100 până la 225 gr * 21 până la 30 cm inclusiv = 225 până la 450 gr