Asezati puiul intr-un vas pentru cuptor, ungeti-l cu ulei de masline. Curatati cativa catei de usturoi si puneti-i in pui (puteti faci mici crestaturi si sa adaugati cateii in ele).
Taiati cartofii in jumatate si aranjati-i in jurul puiului. Se adauga cativa catei de usturoi cu coaja cu tot.
Stropiti cu ulei de masline peste pui si cartofi. Condimentati cu sare si piper si se presarati rozmarin. Puneti apa in vas.
Coaceti timp de 1 ora si 30 de minute la 180° C, ungand puiul in mod regulat.
E foarte bun, asa se face o friptura de pui la cuptor. Eu il bag la cuptor, la inceput, acoperit cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt iar spre sfarsit ii scot folia, maresc temperatura cuptorului la 200 de grade si-l las pana se rumeneste frumos si mai scade sosul. D-na asta, Moni, care zice ca pielea puiului are tuleie, cred ca habar nu are cum arata rozmarinul! E rozmarin, cucoana, nu sunt tuleie! Du-te si cumpara un plic cu rozmarin si vezi cum arata, ca sa nu mai vorbesti prostii alta data!
Comentarii:
Foarte bun !
E foarte bun, asa se face o friptura de pui la cuptor. Eu il bag la cuptor, la inceput, acoperit cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt iar spre sfarsit ii scot folia, maresc temperatura cuptorului la 200 de grade si-l las pana se rumeneste frumos si mai scade sosul. D-na asta, Moni, care zice ca pielea puiului are tuleie, cred ca habar nu are cum arata rozmarinul! E rozmarin, cucoana, nu sunt tuleie! Du-te si cumpara un plic cu rozmarin si vezi cum arata, ca sa nu mai vorbesti prostii alta data!
Baga cu maghiran,usturoi ,piper,sare.
Rozmarin nu este pt pui.
Era rozmarin
Ai putut sa mananci pielea aia cu tuleie ramase in ea??!!!