Pui la cuptor-petitchef

Felul principal
Foarte ușor
1 h 40 m

Astazi va aratam cum sa pregatim puiul la cuptor. O reteta simpla si mai presus de toate, pe gustul tuturor!

Ingrediente

4

Preparare

Preparare10 min
Gătire1 h 30 m
  • Pui la cuptor-Petitchef - Preparare etapa 1Asezati puiul intr-un vas pentru cuptor, ungeti-l cu ulei de masline. Curatati cativa catei de usturoi si puneti-i in pui (puteti faci mici crestaturi si sa adaugati cateii in ele).
  • Pui la cuptor-Petitchef - Preparare etapa 2Taiati cartofii in jumatate si aranjati-i in jurul puiului. Se adauga cativa catei de usturoi cu coaja cu tot.
  • Pui la cuptor-Petitchef - Preparare etapa 3Stropiti cu ulei de masline peste pui si cartofi. Condimentati cu sare si piper si se presarati rozmarin. Puneti apa in vas.
  • Pui la cuptor-Petitchef - Preparare etapa 4Coaceti timp de 1 ora si 30 de minute la 180° C, ungand puiul in mod regulat.
  • Pui la cuptor-Petitchef - Preparare etapa 5Scoateti puiul din cuptor si serviti :-)

Punctează această reţetă

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Foarte bun !

am gătit această rețetă
abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

E foarte bun, asa se face o friptura de pui la cuptor. Eu il bag la cuptor, la inceput, acoperit cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt iar spre sfarsit ii scot folia, maresc temperatura cuptorului la 200 de grade si-l las pana se rumeneste frumos si mai scade sosul. D-na asta, Moni, care zice ca pielea puiului are tuleie, cred ca habar nu are cum arata rozmarinul! E rozmarin, cucoana, nu sunt tuleie! Du-te si cumpara un plic cu rozmarin si vezi cum arata, ca sa nu mai vorbesti prostii alta data!

abuz

nicoleta_i2018

Baga cu maghiran,usturoi ,piper,sare.
Rozmarin nu este pt pui.

abuz

dinugaber

Era rozmarin

abuz

Moni

Ai putut sa mananci pielea aia cu tuleie ramase in ea??!!!

abuz