Cum se coc și se curăță vinetele făcute în cuptor?
votează acum
Vă întrebați cum să coaceți și să descojiți ușor o vânătă? Este mai ușor decât credeți! Această metodă vă oferă o vânătă fragedă și gustoasă cu o coajă care se desprinde fără efort. Ideal pentru prepararea unor mâncăruri precum salata de vinete, baba ganoush, un sos pentru paste.
Ingrediente
1
Materiale
- furculiță
- hârtie rezistentă la grăsimi
- pensulă (sau spray cu ulei de măsline)
- pungă pentru congelator (sau cutie etanșă)
Preparare
Preparare5 min
Timp așteptare10 min
Gătire20 min
Preîncălziți cuptorul la 230°C.
Se așază vinetele pe pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se înțeapă vinetele cu o furculiță.Se unge cu un strop de ulei de măsline.
*Dacă aveți un spray de ulei, este foarte practic! În caz contrar, folosiți o pensulă.Se introduc în cuptor pentru 20 de minute la 230°C, întorcându-le la jumătatea timpului, dacă este necesar.
Scoateți vinetele din cuptor și puneți-le într-o pungă de congelator sigilată sau într-o cutie etanșă pentru 10 minute.
Se scot vinetele și se pun pe o farfurie. Folosiți două furculițe pentru a îndepărta coaja.
Și asta e tot!
Observații
Care sunt cele mai simple moduri de a descoji o vânătă?
De asemenea, puteți găti vinetele în cuptorul cu microunde, într-o tigaie sau într-o friteuză cu aer.
Cum se păstrează vinetele decojite?
Puteți păstra vinetele descojite într-o cutie etanșă în frigider timp de aproximativ o săptămână.
Ce rețete pot face cu vinete descojite?
Puteți face sosuri, humus, salată de vinete, Baba Ganoush, dar și să folosiți vinetele întregi pentru pane!
Echipamente de gătit
cuptor
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!