Mancare de vinete la cuptor
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Vinetele, cu coaja, se taie rondele de 2 cm. grosime; se sareaza si se lasa sa se scurga cca. 10-15 minute. Rosiile se taie rondele si se sareaza. Ceapa si usturoiul maruntit se amesteca cu 2 linguri ulei, pesmet, oregano, putina apa, sare si piper. Compozitia se freaca bine pana devine moale, dar nu trebuie sa curga.
- Rondelele de vinete se limpezesc cu apa, se sterg si se prajesc in ulei incins pana se rumenesc. Tapetati o tava cu vinetele prajite.Peste vinete se aseaza rondelele de rosii.
- Se acopera apoi cu compozitia de pesmet si se da la cuptor 18-20 de minute, la foc potrivit.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: