Vinetetele se spala,se taie in felii rotunde,se oparesc 5 minute in apa cu sare si se lasa sa se scurga bine ,presate intre doua capace de lemn,cu o greutate deasupra.Dupa ce s-au scurs,se prajesc in ulei si se scot pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.
Ceapa se taie pestisori si se inabusa impreuna cu usturoiul.Rosiile se oparesc cca 1 minut,se decojesc si se taie rondele.
Se aseaza intr-un vas de yena un strat de vinete amestecate in prealabil cu ceapa si usturoiul inabusite,unul de rosii ,patrunjel tocat,unul de vinete,un strat de rosii ,patrunjel tocat si tot asa.
Se presara piper, sare, cimbru , se toarna uleiul ramas ,o cescuta cu apa si se da la cuptor.Cand este gata se presara patrunjel tocat deasupra.Se serveste rece sau calda.
Comentarii:
Delicioasa!
F buna bv bv bv bv bv
Bună.
Nu prea au aspesc placut ...
Slab
O idee pe care am s-o pun in aplicare chiar maine. Multumesc!
Fraiero
Superb mai ales vara si pt zilele de post!!
Agaga
O mancare usoara dar deosebit de gustosa!