Mancare de vinete de post

Felul principal
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Vinetetele se spala,se taie in felii rotunde,se oparesc 5 minute in apa cu sare si se lasa sa se scurga bine ,presate intre doua capace de lemn,cu o greutate deasupra.Dupa ce s-au scurs,se prajesc in ulei si se scot pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.
  • Ceapa se taie pestisori si se inabusa impreuna cu usturoiul.Rosiile se oparesc cca 1 minut,se decojesc si se taie rondele.
  • Se aseaza intr-un vas de yena un strat de vinete amestecate in prealabil cu ceapa si usturoiul inabusite,unul de rosii ,patrunjel tocat,unul de vinete,un strat de rosii ,patrunjel tocat si tot asa.
  • Se presara piper, sare, cimbru , se toarna uleiul ramas ,o cescuta cu apa si se da la cuptor.Cand este gata se presara patrunjel tocat deasupra.Se serveste rece sau calda.

Punctează această reţetă

VValentina ionita

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Laurent

Delicioasa!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

F buna bv bv bv bv bv

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Bună.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Nu prea au aspesc placut ...

abuz

anonymous

Slab

abuz

anonymous

O idee pe care am s-o pun in aplicare chiar maine. Multumesc!

abuz

anonymous

Fraiero

abuz

anonymous

Superb mai ales vara si pt zilele de post!!

abuz

anonymous

Agaga

abuz

anonymous

O mancare usoara dar deosebit de gustosa!

abuz