Vulcani cu lava de ciocolata/ chocolate lava cake

Desert
4 porții
Foarte ușor
15 min

Ingrediente

4

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected

      Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata alba + speculoos


      Preparare

      • Optional, se taie pentru fiecare forma pe care o folositi un disc din hartie de copt si se pune pe fundul formei. Se unge fiecare forma bine cu unt. Se poate tapeta cu cacao sau zahar tos.
      • Se topeste ciocolata si untul la bain marie .Cand amestecul este lichid, se da deoparte si se adauga nessul. Se lasa cateva minute sa se raceasca.
      • Intr-un alt bol se bat ouale cu zaharul pana cand zaharul este topit. Se incorporeaza faina, apoi incet amestecul de ciocolata.
      • Se toarna in forme si se lasa in frigider cel putin o jumatate de ora.
      • Se incinge bine cuptorul la 200 grade Celsius . Se baga prajitura la cuptor pentru 12-14 minute cand partea de sus este coapta si crapa putin .
      • Se scot si se lasa cateva minute, apoi se scot din forme . Se servesc calde, cu inghetata sau sos caramel.


      Întrebări

      Am incercat-o,dar interiorul nu a ramas fluid.mi-ar fi placut tare mult sa reusesc,fiind una dintre favoritele apropiatilor mei

      Daca interiorul nu a ramas fluid inseamna ca a fost coapta prea mult. Ajusteaza timpul de coacere si/sau temperatura cuptorului.


      Poze cu rețata gătită de membri

      Comentarii

      Punctează această reţetă:

      Bela, 09/10/2019

      Arata foarte bine, va felicit!

      (0) (0) abuz



      +