Vulcani cu lava de ciocolata/ chocolate lava cake

Desert
Foarte ușor
15 min

Ingrediente

4

Preparare

  • Optional, se taie pentru fiecare forma pe care o folositi un disc din hartie de copt si se pune pe fundul formei. Se unge fiecare forma bine cu unt. Se poate tapeta cu cacao sau zahar tos.
  • Se topeste ciocolata si untul la bain marie .Cand amestecul este lichid, se da deoparte si se adauga nessul. Se lasa cateva minute sa se raceasca.
  • Intr-un alt bol se bat ouale cu zaharul pana cand zaharul este topit. Se incorporeaza faina, apoi incet amestecul de ciocolata.
  • Se toarna in forme si se lasa in frigider cel putin o jumatate de ora.
  • Se incinge bine cuptorul la 200 grade Celsius . Se baga prajitura la cuptor pentru 12-14 minute cand partea de sus este coapta si crapa putin .
  • Se scot si se lasa cateva minute, apoi se scot din forme . Se servesc calde, cu inghetata sau sos caramel.

Punctează această reţetă

MMihaela_76

Întrebări

Am incercat-o,dar interiorul nu a ramas fluid.mi-ar fi placut tare mult sa reusesc,fiind una dintre favoritele apropiatilor mei

Daca interiorul nu a ramas fluid inseamna ca a fost coapta prea mult. Ajusteaza timpul de coacere si/sau temperatura cuptorului.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Bela

Arata foarte bine, va felicit!

abuz