Petitchef

Vulcani cu lava de ciocolata/ Chocolate lava cake

Desert
4 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Optional, se taie pentru fiecare forma pe care o folositi un disc din hartie de copt si se pune pe fundul formei. Se unge fiecare forma bine cu unt. Se poate tapeta cu cacao sau zahar tos.
  • Se topeste ciocolata si untul la bain marie .Cand amestecul este lichid, se da deoparte si se adauga nessul. Se lasa cateva minute sa se raceasca.
  • Intr-un alt bol se bat ouale cu zaharul pana cand zaharul este topit. Se incorporeaza faina, apoi incet amestecul de ciocolata.
  • Se toarna in forme si se lasa in frigider cel putin o jumatate de ora.
  • Se incinge bine cuptorul la 200 grade Celsius . Se baga prajitura la cuptor pentru 12-14 minute cand partea de sus este coapta si crapa putin .
  • Se scot si se lasa cateva minute, apoi se scot din forme . Se servesc calde, cu inghetata sau sos caramel.


Poze

Vulcani cu lava de ciocolata/ Chocolate lava cake
Vulcani cu lava de ciocolata/ Chocolate lava cake - poza 2
Vulcani cu lava de ciocolata/ Chocolate lava cake - poza 3

Întrebări:

Am incercat-o,dar interiorul nu a ramas fluid.mi-ar fi placut tare mult sa reusesc,fiind una dintre favoritele apropiatilor mei

Răspuns:

Daca interiorul nu a ramas fluid inseamna ca a fost coapta prea mult. Ajusteaza timpul de coacere si/sau temperatura cuptorului.




Comentarii:

Bela, 09/10/2019

Arata foarte bine, va felicit!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează