Vulcani cu lava de ciocolata/ chocolate lava cake
Ingrediente
4
Rețete inrudite
Video Player is loading.
Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata alba + speculoos
Preparare
- Optional, se taie pentru fiecare forma pe care o folositi un disc din hartie de copt si se pune pe fundul formei. Se unge fiecare forma bine cu unt. Se poate tapeta cu cacao sau zahar tos.
- Se topeste ciocolata si untul la bain marie .Cand amestecul este lichid, se da deoparte si se adauga nessul. Se lasa cateva minute sa se raceasca.
- Intr-un alt bol se bat ouale cu zaharul pana cand zaharul este topit. Se incorporeaza faina, apoi incet amestecul de ciocolata.
- Se toarna in forme si se lasa in frigider cel putin o jumatate de ora.
- Se incinge bine cuptorul la 200 grade Celsius . Se baga prajitura la cuptor pentru 12-14 minute cand partea de sus este coapta si crapa putin .
- Se scot si se lasa cateva minute, apoi se scot din forme . Se servesc calde, cu inghetata sau sos caramel.
Întrebări
Am incercat-o,dar interiorul nu a ramas fluid.mi-ar fi placut tare mult sa reusesc,fiind una dintre favoritele apropiatilor mei
Daca interiorul nu a ramas fluid inseamna ca a fost coapta prea mult. Ajusteaza timpul de coacere si/sau temperatura cuptorului.