Amestecaţi cu un tel ouăle, făina şi zahărul până obţineţi o compoziţie omogenă, fină, cremoasă. Puneţi la topit untul şi ciocolata, apoi amestecaţi-le cu compoziţia obţinută anterior. E important să turnaţi câte puţin, altfel riscaţi să transformaţi ouăle în omletă, ciocolata şi untul fiind calde. Pentru copt puteţi folosi fie forme din ceramică ori porţelan, fie forme de unică folosinţă, din aluminiu. Oricum ar fi, e important să le ungeţi cu unt şi să presăraţi zahăr peste ele, ca să nu se lipească prăjiturile de pereţi. Umpleţi formele cu amestecul obtinut. Aşezaţi-le într-o tavă şi puneţi-le în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. Lăsaţi-le acolo pentru 10-12 minute. Semnul că sunt gata e simplu: suprafaţa prăjiturilor crapă ca şi pământul în vreme de secetă. Puteţi să adăugaţi siropuri ori sosuri de fructe/caramel la desert, ori o linguriţă de îngehţată. Dacă aveţi fructe de pădure proaspete puteţi obţine combinaţii fantastice.
Nota: Un desert de duminica delicios care va aduce aportul necesar de energie. Ciocolata neagra are unele beneficii asupra sanatatii care nu se regasesc si in alte sortimente. Aceasta este una din cele mai bune vesti de ultima ora din domeniul medical. Daca aveti probleme cu presiunea sangelui sau daca vreti sa preveniti bolile de inima, incercati sa mancati ciocolata neagra.
Comentarii (35):
Economic, gustos, rapid. excelenta reteta !
Este super
Excelenta!
Cred ca-i f buna!
Excelenta.
Apetisanta
Cred ca-i cam pretentioasa.nu stiu daca-mi reuseste !!!!
Sanatos si delicios.
Am si mancat aceasta prajitura! este ...maxima!
Problema e cu suportul ptr copt,,,eu am de hartie, sper sa tina!