Petitchef

Vulcan de ciocolata

Desert
6 porții
20 min
30 min
Ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Amestecaţi cu un tel ouăle, făina şi zahărul până obţineţi o compoziţie omogenă, fină, cremoasă. Puneţi la topit untul şi ciocolata, apoi amestecaţi-le cu compoziţia obţinută anterior. E important să turnaţi câte puţin, altfel riscaţi să transformaţi ouăle în omletă, ciocolata şi untul fiind calde. Pentru copt puteţi folosi fie forme din ceramică ori porţelan, fie forme de unică folosinţă, din aluminiu. Oricum ar fi, e important să le ungeţi cu unt şi să presăraţi zahăr peste ele, ca să nu se lipească prăjiturile de pereţi. Umpleţi formele cu amestecul obtinut. Aşezaţi-le într-o tavă şi puneţi-le în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. Lăsaţi-le acolo pentru 10-12 minute. Semnul că sunt gata e simplu: suprafaţa prăjiturilor crapă ca şi pământul în vreme de secetă. Puteţi să adăugaţi siropuri ori sosuri de fructe/caramel la desert, ori o linguriţă de îngehţată. Dacă aveţi fructe de pădure proaspete puteţi obţine combinaţii fantastice.

    Nota:
    Un desert de duminica delicios care va aduce aportul necesar de energie. Ciocolata neagra are unele beneficii asupra sanatatii care nu se regasesc si in alte sortimente. Aceasta este una din cele mai bune vesti de ultima ora din domeniul medical. Daca aveti probleme cu presiunea sangelui sau daca vreti sa preveniti bolile de inima, incercati sa mancati ciocolata neagra.


Întrebări:




Comentarii (35):

26/05/2015

Economic, gustos, rapid. excelenta reteta !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/06/2013

Este super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/08/2018

Excelenta!

(0) (0) Abuz
15/03/2015

Cred ca-i f buna!

(0) (0) Abuz
04/03/2015

Excelenta.

(0) (0) Abuz
03/03/2015

Apetisanta

(0) (0) Abuz
03/03/2015

Cred ca-i cam pretentioasa.nu stiu daca-mi reuseste !!!!

(1) (0) Abuz
03/03/2015

Sanatos si delicios.

(0) (0) Abuz
acidor, 03/03/2015

Am si mancat aceasta prajitura! este ...maxima!

(0) (0) Abuz
29/01/2015

Problema e cu suportul ptr copt,,,eu am de hartie, sper sa tina!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
3 porții
4 h 10 m
Foarte ușor
Rețetă Flan de ciocolata fara gluten
Flan de ciocolata fara gluten
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează