Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma .Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul. Se adauga siropul si uleiul si se amesteca bine.Se adauga faina si praful de copt si se amesteca bine.Se adauga albusurile batute spuma , se omogenizeaza bine apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor la 180 grade timp de 45 minute.
Se prepara inimioarele.1 si 1/2 pachet biscuiti1/2 cana apa1/2 cana zahar3 linguri cacao100 gr untesenta de rom.Se pune apa impreuna cu zaharul intr-o craticioara si se pune pe foc pana se topeste tot zaharul . Se adauga untul , se amesteca bine pana se topeste apoi se adauga cacaoa.
Biscuitii se zdrobesc si se pun intr-un bol. Siropul se toarna treptat si se amesteca impreuna cu biscuitii pana devine o compozitie gata de modelat.Se fac doua inimioare , se invelesc in folie transparenta si se baga la rece.Ciocolata pentru inimioare.1 ciocolata alba 1 lingura laptecolorant rosu alimentar Se amesteca laptele cu colorantul si ciocolata taiata bucati.
Se pune totul pe bain marie si se amesteca pana se topeste toata ciocolata. avut o ciocolata de proasta calitate si nu mi s-a facut lichida cum trebuia. Se imbraca inimioarele in ciocolata si se lasa la rece . Se termina de modelat cu pasta de zahar . Se face crema ganache din ciocolata alba.300 gr ciocolata alba500 ml frisca lichida2 foi de gelatina Se pune intr-un bol ciocolata rupta bucatele impreuna cu 300 ml frisca si se baga in microunde timp de un minut. Se scoate,se amesteca bine iar daca ciocolata nu s-a topit , se mai baga cateva secunde pana cand ciocolata este topita de tot. Se lasa la racit iar intre timp se bate restul de frisca pana devine teapana.
Gelatina se pune la hidratat in apa rece. Cand ciocolata s-a racit se bate bine cu mixerul si se amesteca cu frisca batuta . Gelatina se topeste pe bain marie sau se baga cateva secunde in microunde dar atentie sa nu fiarba. Se toarna peste crema de ciocolata si se amesteca bine.Tortul racit se taie in doua pe orizontala si se pune jumatate din el intr-o tava tapetata cu folie transparesta.
Peste blat se pune crema ganache iar peste crema restul de blat. Se da la rece cateva ore apoi se scoate , se intoarce pe un platou , se ia folia jos si se oneaza cu frisca. Deasupra se pun inimioarele preparate anterior.