Tort mascarpone
Ingrediente
8
Pentru blat:
Pentru crema:
Mai trebuie:
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Blatul:
Ungeti forma cu grasime sau tapetati-o cu hartie. Incingeti cuptorul la 175 grade C.
Dizolvati cafeaua instant in 2 linguri de apa fierbinte. Separati albusul de galbenus. Bateti albusurile spuma, adaugand 100 g. de zahar. - Faceti o crema din galbenusuri, restul de zahar, zahar vanilat si cafea:Incorporati faina si praful de copt, ambele cernute:Adaugati apoi spuma de albus si amestecati incet cu o spatula/lingura de lemn.
- Trebuie sa obtineti o compozitie usoara si pufoasa:
Turnati compozitia in forma pregatita anterior si dati-o la cuptor 30-35 de minute:Lasati apoi blatul sa se raceasca:Scoateti-l cu grija din forma si lasati-l deoparte pana cand crema e gata. - Taiati blatul racit in 3 parti egale:Dizolvati cafeaua instant in 75 ml. de apa fierbinte, amestecati cu zahar pudra si coniac (rom). Insiropati blatul cu acest amestec.
- Spalati cu apa fierbinte portocalele. Razuiti aproximativ o lingurita de coaja (numai daca sint bio) Stoarceti o portocala si jumatate. Amestecati branza mascarpone cu branza de vaci, zaharul, coaja rasa de portocale si sucul.
- Intindeti jumatate din crema pe cele trei bucati de blat. Acoperiti totul cu crema ramasa si dati la frigider pentru minim 2-3 ore.
Finalizati tortul cu un strat de frisca indulcita.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
10/01/2014
Ff bun de apreciat am facut si eu si tuturor le-a placut multumesc ca existi :)
am gătit această rețetă
28/11/2012
Deja imi lasa gura apa.... am s-o rog pe sotia mea sa incerce reteta... pare delicioasa. Multumesc ptr sugestie. Costantin