Blatul: Ungeti forma cu grasime sau tapetati-o cu hartie. Incingeti cuptorul la 175 grade C. Dizolvati cafeaua instant in 2 linguri de apa fierbinte. Separati albusul de galbenus. Bateti albusurile spuma, adaugand 100 g. de zahar.
Faceti o crema din galbenusuri, restul de zahar, zahar vanilat si cafea:Incorporati faina si praful de copt, ambele cernute:Adaugati apoi spuma de albus si amestecati incet cu o spatula/lingura de lemn.
Trebuie sa obtineti o compozitie usoara si pufoasa: Turnati compozitia in forma pregatita anterior si dati-o la cuptor 30-35 de minute:Lasati apoi blatul sa se raceasca:Scoateti-l cu grija din forma si lasati-l deoparte pana cand crema e gata.
Taiati blatul racit in 3 parti egale:Dizolvati cafeaua instant in 75 ml. de apa fierbinte, amestecati cu zahar pudra si coniac (rom). Insiropati blatul cu acest amestec.
Spalati cu apa fierbinte portocalele. Razuiti aproximativ o lingurita de coaja (numai daca sint bio) Stoarceti o portocala si jumatate. Amestecati branza mascarpone cu branza de vaci, zaharul, coaja rasa de portocale si sucul.
Intindeti jumatate din crema pe cele trei bucati de blat. Acoperiti totul cu crema ramasa si dati la frigider pentru minim 2-3 ore. Finalizati tortul cu un strat de frisca indulcita.
Comentarii:
Ff bun de apreciat am facut si eu si tuturor le-a placut multumesc ca existi :)
Cred ca e delicios. O sa incerc.
Delicios....
A fost bun nustiu cum sa iesit asa:))...dar e bun ori cum:*
Deja imi lasa gura apa.... am s-o rog pe sotia mea sa incerce reteta... pare delicioasa. Multumesc ptr sugestie. Costantin