Tort mascarpone

Desert
8 porții
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

8

Pentru blat:

Pentru crema:

Mai trebuie:

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Blatul:
    Ungeti forma cu grasime sau tapetati-o cu hartie. Incingeti cuptorul la 175 grade C.
    Dizolvati cafeaua instant in 2 linguri de apa fierbinte. Separati albusul de galbenus. Bateti albusurile spuma, adaugand 100 g. de zahar.
  • Faceti o crema din galbenusuri, restul de zahar, zahar vanilat si cafea:Incorporati faina si praful de copt, ambele cernute:Adaugati apoi spuma de albus si amestecati incet cu o spatula/lingura de lemn.
  • Trebuie sa obtineti o compozitie usoara si pufoasa:
    Turnati compozitia in forma pregatita anterior si dati-o la cuptor 30-35 de minute:Lasati apoi blatul sa se raceasca:Scoateti-l cu grija din forma si lasati-l deoparte pana cand crema e gata.
  • Taiati blatul racit in 3 parti egale:Dizolvati cafeaua instant in 75 ml. de apa fierbinte, amestecati cu zahar pudra si coniac (rom). Insiropati blatul cu acest amestec.
  • Spalati cu apa fierbinte portocalele. Razuiti aproximativ o lingurita de coaja (numai daca sint bio) Stoarceti o portocala si jumatate. Amestecati branza mascarpone cu branza de vaci, zaharul, coaja rasa de portocale si sucul.
  • Intindeti jumatate din crema pe cele trei bucati de blat. Acoperiti totul cu crema ramasa si dati la frigider pentru minim 2-3 ore.
    Finalizati tortul cu un strat de frisca indulcita.
Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

10/01/2014

Ff bun de apreciat am facut si eu si tuturor le-a placut multumesc ca existi :)

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
16/05/2016

Cred ca e delicios. O sa incerc.

(0) (0) abuz
22/10/2013

Delicios....

(0) (0) abuz
06/03/2013

A fost bun nustiu cum sa iesit asa:))...dar e bun ori cum:*

(0) (0) abuz
28/11/2012

Deja imi lasa gura apa.... am s-o rog pe sotia mea sa incerce reteta... pare delicioasa. Multumesc ptr sugestie. Costantin

(0) (0) abuz