Bati albusurile spuma cu mixerul adaugi zaharul. Cand s-a dizolvat zaharul pui galbenusurile pe rand si nuca macinata.Ibncorporezi si faina cu praful de copt. Se coace un blat care se lasa la racit , se taie in doua pe orinzotal .
Crema: fierbi la bain-marine ouale, zaharul si laptele praf pana se formeaza o crema groasa. Gelatina se inmoaie 10min cu 50ml apa, apoi se pune pe foc mic pana se dizolva. Se adauga in crema calduta si se amesteca.
Se lasa sa se raceasca, nu de tot ca se intareste foarte tare, si se amesteca cu frisca batuta , se adauga si esenta de portocale.
Se monteaza tortul in forma cu inel mai mare decat blatul tortului cu 1 cm. Primul blat se aseaza in forma, se insiropeaza si se pune crema, din care s-a oprit putin pt ornare.Se pune si al doile blat, se insiropeaza si se preseaza usor pt a iesi crema pe margini, astfel incat tortul sa fie invelit lateral in crema. Crema oprita se intinde pe tort si se prsesara nuca taiata si rumenita putin in cuptor.