Tort cu nuca si rom
votează acum

Un tort bun destul de simplu de preparat, potrivit pentru orice ocazie.
Ingrediente
8
Blat:
Crema:
Preparare
Preparare1 oră
Gătire1 oră
- Se poate cumpara blatul din comert(eu folosesc de acela rotund cu 3 nivele)
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu mixerul si treptat se adauga zaharul, apoi galbenusurile, apoi praful de copt stins sau nestins. Cu o lingura de lemn se incorporeaza faina treptat. Se coace blatul cca. 20min la foc potrivit (mediu), in tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt. - Crema:
Intr-o cratita se pune faina, zaharul si se adauga treptat laptele pentru a nu se face cocoloase, si se amesteca pe foc mic pana se ingroase compozitia. Se lasa la racit.
Cand s-a racit se adauga untul lasat la temperatura camerei si se mixeaza cu ajutorul unui mixer. Se adauga nuca si esenta de rom si se omogenizeaza. - Se taie blatul ( pe orizontal pentru a obtine 2 bucati egale).
Se pune o parte din crema pe unul dintre blaturi, se acopera cu celalalt blat si se intinde restul cremei pe deasupra (eu am invelit tortul in intregime). - Se poate orna ( eu am razuit ciocolata)
Se lasa la frigider cca. o ora.
Pofta buna!
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 893Kcal
- Carbo: 77.1g
- Grăsimi: 56g
- Grăsimi sat.: 21.3g
- Proteine: 17.5g
- Fibre: 3.3g
- Zahăr: 57.1g
- ProPoints: 24
- SmartPoints: 38
Informații nutriționale pentru 1 porție (260g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!