Tort cu nuca si rom

votează acum
Tort cu nuca si rom
Desert
8 porții
Ușor
2 ore
893 Kcal

Un tort bun destul de simplu de preparat, potrivit pentru orice ocazie.

Ingrediente

8

Blat:

Crema:

Preparare

Preparare1 oră
Gătire1 oră
  • Se poate cumpara blatul din comert(eu folosesc de acela rotund cu 3 nivele)
    Blat:
    Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu mixerul si treptat se adauga zaharul, apoi galbenusurile, apoi praful de copt stins sau nestins. Cu o lingura de lemn se incorporeaza faina treptat. Se coace blatul cca. 20min la foc potrivit (mediu), in tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt.
  • Crema:
    Intr-o cratita se pune faina, zaharul si se adauga treptat laptele pentru a nu se face cocoloase, si se amesteca pe foc mic pana se ingroase compozitia. Se lasa la racit.
    Cand s-a racit se adauga untul lasat la temperatura camerei si se mixeaza cu ajutorul unui mixer. Se adauga nuca si esenta de rom si se omogenizeaza.
  • Se taie blatul ( pe orizontal pentru a obtine 2 bucati egale).
    Se pune o parte din crema pe unul dintre blaturi, se acopera cu celalalt blat si se intinde restul cremei pe deasupra (eu am invelit tortul in intregime).
  • Se poate orna ( eu am razuit ciocolata)
    Se lasa la frigider cca. o ora.
    Pofta buna!

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 893Kcal
  • Carbo: 77.1g
  • Grăsimi: 56g
  • Grăsimi sat.: 21.3g
  • Proteine: 17.5g
  • Fibre: 3.3g
  • Zahăr: 57.1g
  • ProPoints: 24
  • SmartPoints: 38
Informații nutriționale pentru 1 porție (260g)
HHajnalka

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: