Se poate cumpara blatul din comert(eu folosesc de acela rotund cu 3 nivele) Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu mixerul si treptat se adauga zaharul, apoi galbenusurile, apoi praful de copt stins sau nestins. Cu o lingura de lemn se incorporeaza faina treptat. Se coace blatul cca. 20min la foc potrivit (mediu), in tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt.
Crema: Intr-o cratita se pune faina, zaharul si se adauga treptat laptele pentru a nu se face cocoloase, si se amesteca pe foc mic pana se ingroase compozitia. Se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga untul lasat la temperatura camerei si se mixeaza cu ajutorul unui mixer. Se adauga nuca si esenta de rom si se omogenizeaza.
Se taie blatul ( pe orizontal pentru a obtine 2 bucati egale). Se pune o parte din crema pe unul dintre blaturi, se acopera cu celalalt blat si se intinde restul cremei pe deasupra (eu am invelit tortul in intregime).
Se poate orna ( eu am razuit ciocolata) Se lasa la frigider cca. o ora. Pofta buna!