Blatul se face amestecand toate ingredientele laolalta, rezulta un aluat ca de pandispan care se pune in forma unsa la cuptor, la foc potrivit cca 20-25 de minute.
Dupa ce trece testul scobitorii se lasa la racit in tava 5 minute apoi se dezlipesc marginile cu un cutit si se rastoarna pe un fund de lemn sau pe un suport de metal. Se taie in 3 pe orizontala.
Gemul se amesteca cu cateva linguri de apa si se incalzeste pe foc mic pana se omogenizeaza bine. Dupa ce se racoreste, se umple tortul cu gem, fara sa se insiropeze, pentru ca deja gemul este indeajuns de fluid si sucul va intra in blat.
Se imbraca in frisca, dupa care se formeaza cu spritul stelute, unele langa altele, ca un brau, pe marginea superioara a tortului, apoi spatiul din mijloc delimitat de stelele dr frisca se acopera cu una sau doua linguri de gem caldut. Pe marginea de jos a tortului si la imbinarea dintre frisca si gem de pe deasupra, se presara lingura de nuci macinate ramasa. Se lasa la rece 2-3 ore dupa care se poate servi.
Atentie la frisca. Dace e vegetala nu inseamna ca e de post. Am facut acest tort cu crema de caramel si barotat cu nuci uscate in cuptor. Colegele mele nu m-au crezut ca e de post.
Comentarii (23):
Este minunat,l-am pregatit deja.
Mia iesit perfect si e asa de gustoasa!!!!
Nu am gasit frisca de post... toate au euri nasoale sau lapte... asa ca pusei cioco de post
Gemul de caise, il. putem inlocuii cu alt gem(ex gutui sau peltea )???
Atentie la frisca. Dace e vegetala nu inseamna ca e de post. Am facut acest tort cu crema de caramel si barotat cu nuci uscate in cuptor. Colegele mele nu m-au crezut ca e de post.
Mentionati diametrul tăvii. Mie nu mi-aieşit ,bănuiesc că tava a fost prea mare.
Acceptabila pt.post
Frisca vegetala plina de E-uri. Mai bine ne lipsim de asa ceva .
Tn tort excellent !
Interesant