Se incinge cuptorul la 175 grade C. Se tapeteaza cu hartie o forma de tort cu diametrul de 26 cm.Se bat ouale cu zahar si zahar vanilinat. Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt, se cern deasupra compozitiei de oua si se inglobeaza. Aluatul se introduce in forma si se coace cca. 25 de minute.
Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar:Blatul rezultat m-a incantat la maxim, e pufos dar totusi indeajuns de compact pentru a putea fi feliat in 2 ba chiar 3 straturi.
Galbenusurile se bat in bain-marie cu 4 linguri whisky si zahar. Se inglobeaza 1 plic cappuccino si se lasa sa se raceasca
Gelatina se inmoaie in apa rece pentru minim 5 minute, dupa care se topeste la bain-marie sau mai usor la microunde, pentru cateva secunde. Se toarna apoi in fir subtire in compozitia de cafea. Se inglobeaza Ricotta si 500 ml. frisca, pe care o bateti bine.
Finisare: Se incalzesc 100 ml. apa si se adauga cafea solubila, 1 plic zahar vanilinat si 2 linguri whisky:Blatul se taie pe 3 nivele:Blatul de jos se insiropeaza cu 1/2 din compozitia de cafea:Se acopera cu 1/2 din crema
Se aseaza al doilea blat, care se stropeste cu restul de cafea si se acopera cu restul de crema. Se aseaza al treilea blat si se da la rece 8 ore:Se bat 150 ml. frisca cu zahar vanilinat si se decoreaza tortul sablonul asta de la Tupperware, care imi delimiteaza portiile si cu care pot realiza diferite modele.De data asta folosit doar pentru a-mi "trasa" feliile.
Dupa care incercat sa-i fac niste aveline frumoase, in mijlocul carora sa asez niste bombonele de ciocolata, asemanatoare boabelor de cafea, dar nu mi-au iesit deloc bine facut din crema si probabil ca era prea moale pentru ornat data viitoare sa le fac din frisca.
Comentarii:
Delicios!
Chiar daca " dauneaza " siluetei, eu incerc, parandu-mi-se racoritor si f.apetisant. Un desert minunat pentru musafirii mei.
E foarte frumos im place