Facem blatul din 8 albusuri, 8 linguri zahar brun din trestie, 8 linguri faina integrala, pudra de roscove si cacao(dupa ochi), 1 vanilie, 1 vf lingurita de ferment de crestere. Asta este ordinea bagam la cuptorul preincalzit si verificam cu un betisor de frigarui daca este gata. Lasam la racit si apoi il taiem in 3 straturi.
Facem crema din ricotta, sirop de gave dupa gust, vanilie si plicul de gelatina dizolvat in 1/2 pahar apa calda, adaugam fructele de padure dezghetate. Amestecam si bagam la frigider pana se intareste.
Incepem sa insiropam usor blatul cu sirop de zmeura. Pe primul strat, dupa insiropare, ungem cu dulceata de zmeura in strat subtire. Adaugam din crema cu ricotta gata intarita si intindem bine. Insiropam si stratul al doilea, punem crema de ricotta, apoi ultimul strat de tort insiropat, uns cu dulceata de zmeura si crema de ricotta deasupra.
Deci nu ungem cu dulceata decat stratul 1 si 3. Deasupra razuim ciocolata neagra cu curatatorul de cartofi, ca ies niste ace de ciocolata faine, iar apoi mai punem cateva fructe de decor.
Este minunat! Mama a zis ca e un tort perfect pentru ca este foarte racoritor, aromat si usor dulce. Toate ingredientele acestui tort au fost organice, chiar si gelatina.