Trebuie intai sa decidem daca intindem aluatul cu masina de paste sau cu sucitorul.In cazul in care il intindeti cu masina de paste,trebuie sa il faceti mai dur,altfel se va lipi de rulouri.Daca il intindeti cu sucitorul, trebuie sa il faceti putin mai moale,fara a exagera insa. Foaia intinsa se usuca foarte repede si nu vom reusi sa ii lipim si sa ii inchidem decat daca intindem cate putin,de exemplu o parte mica pana ne obisnuim si prindem ritmul.Apoi alte doua parti.Eu am o metoda minunata pentru a nu lasa foaia sa se usuce repede.O acopar cu un nylon,asa nu intra in contact cu aerul si am mai mult timp.Exista insa si varianta acoperirii cu un servet umed stors foarte bine.Trebuie oricum sa fim rapizi.E mai mult de explicat decat de facut,credeti-ma.Nu vreau insa sa pierd din ochi nici un detaliu cand explic,fiindca nu e greu odata ce stii secretele. Intindem o parte din aluat (eu il intind pe tot si il acopar,insa sunt foarte rapida) cat de subtire putem, sau cu masina de paste la ultimul nivel,deci cel mai subtire,trecand de 2 ori prin toate etapele de la gros la subtire.
Din 2 oua si 200 g faina facem un aluat pe care il lasam invelit in folie alimentara pt cca 30-45 minute.Modul de preparare este exact acelasi ca la tortellini,doar ca vom umple cu ricotta si vom taia patratele cu laturile de 6 cm.Redau plictisitoarea explicatie.Sunt mai usor de facut decat de povestit detalii.
Taiem patratele cu laturile de cca 6 cm.Acoperim cu un nylon,apoi descoperim o parte din careuri si punem umplutura: Amestecam ricotta cu parmezanul ras.Eu am ras si trufe in umplutura,insa nu e obligatoriu.Amestecam bine si punem cate o lingurita pe fiecare patratel .In cazul in care s-au uscat sau nu se mai lipesc,tineti aproape un pahar cu apa si inmuiati un deget,pe care il plimbati peste patratel,in felul asta se lipeste imediat,Indoim pentru a forma un triunghi si lipim prin presare usoara pentru a elimina aerul din jurul umpluturii si a lipi foaia.Il rulam o data spre varf,apoi luam capetele si le lipim,presand putin cu degetul mare.
Punem tortelloni la fiert in apa cu sare si putin ulei ,sa nu se lipeasca intre ei.Ca toate tipurile de paste proaspete,fierb imediat.Sunt gata cand se ridica la suprafata.Puteti gusta unul si daca v-a convins,scoateti-i cu paleta scurgandu-i destul de bine,direct in tava cu urmatoarele: Taiati feliute subtiri trufa sau trufele si puneti-le in untul abia topit pe foc mic mic.Acum luam tortelloni cu o paleta cu gauri si ii punem in amestecul de unt si trufe.Amestecam putin si luam de pe foc.Servim imediat,eventual dam deoparte cateva feliute si le presaram la sfarsit,in farfurie.O placere ce trebuie savurata lent,pentru a o putea imprima in papilele gustative,care vor fi in extaz.
Comentarii:
Excelenta reteta o voi face si eu,multumesc!
Plictisitor la povestit! Trufele cum si de unde au fost cumparate? Ma interesa pretul si magazinul!!!