Petitchef

Sos de dovleac și ricotta, perfect pentru a însoți pastele sau umple ravioli!

Iată o umplutură care nu trebuie să te lase indiferent, mai ales pentru a-ți însoți preparatul cu paste ;-) O adevărată masă de toamnă/iarnă.

Acompaniamente
5 porții
10 min
15 min
Foarte ușor
188 Kcal

Ingrediente

5
Cost estimat: 6.07 (1.21€/porție)

Preparare

  • Etapa 1 - Sos de dovleac și ricotta, perfect pentru a însoți pastele sau umple ravioli!
    Începeți prin a curăța și tăia dovleacul în bucăți mici.Turnați un strop de ulei de măsline într-o tigaie, puneți la foc mediu și adăugați dovleacul.
  • Etapa 2 - Sos de dovleac și ricotta, perfect pentru a însoți pastele sau umple ravioli!
    Condimentați cu sare, piper și rozmarin uscat. Amestecați pentru a omogeniza totul bine. Acoperiți tigaia și gătiți aproximativ 15 minute, amestecând din când în când.
    Poate dura mai mult sau mai puțin timp, în funcție de dimensiunea bucăților tale.
  • Etapa 3 - Sos de dovleac și ricotta, perfect pentru a însoți pastele sau umple ravioli!
    Când dovleacul este fraged și se transformă într-un piure, se ia tigaia de pe foc pentru a-l lăsa să se răcească.
  • Etapa 4 - Sos de dovleac și ricotta, perfect pentru a însoți pastele sau umple ravioli!
    Amestecați într-un castron: ricotta, parmezanul și dovleacul fraged.
    Puteți mixa totul dacă doriți un sos mai fin.
  • Etapa 5 - Sos de dovleac și ricotta, perfect pentru a însoți pastele sau umple ravioli!
    Iată, sosul tău de dovleac este gata!

Observații:

Cu ce ​​să combinați acest sos?
Puteți folosi acest sos pentru a însoți pastele, dar și ca umplutură pentru a face ravioli, sau legume umplute. Îl poți adăuga și la un simplu piure de cartofi pentru a-l îmbunătăți și a-i da un gust de toamna!

Cu ce ​​pot înlocui rozmarinul?
Dacă ai cimbru, îl poți folosi!

Cum să gătiții dovleacul?
Îl poți prăji într-o tigaie în ulei de măsline și condimente sau la cuptor. În funcție de mărimea bucăților tale, le poți găti (asezonate la fel) la cuptor la 200°C până se înmoaie.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 188Kcal
  • Carbo: 3.9g
  • Grăsimi: 12.7g
  • Grăsimi sat.: 6.6g
  • Proteine: 13g
  • Fibre: 2.3g
  • Zahăr: 2.2g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (154g)


Poze

Sos de dovleac și ricotta, perfect pentru a însoți pastele sau umple ravioli!
Sos de dovleac și ricotta, perfect pentru a însoți pastele sau umple ravioli! - poza 2
Sos de dovleac și ricotta, perfect pentru a însoți pastele sau umple ravioli! - poza 3
Sos de dovleac și ricotta, perfect pentru a însoți pastele sau umple ravioli! - poza 4
Sos de dovleac și ricotta, perfect pentru a însoți pastele sau umple ravioli! - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Ravioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul Ravioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează