Începeți prin a curăța și tăia dovleacul în bucăți mici.Turnați un strop de ulei de măsline într-o tigaie, puneți la foc mediu și adăugați dovleacul.
Condimentați cu sare, piper și rozmarin uscat. Amestecați pentru a omogeniza totul bine. Acoperiți tigaia și gătiți aproximativ 15 minute, amestecând din când în când. Poate dura mai mult sau mai puțin timp, în funcție de dimensiunea bucăților tale.
Când dovleacul este fraged și se transformă într-un piure, se ia tigaia de pe foc pentru a-l lăsa să se răcească.
Amestecați într-un castron: ricotta, parmezanul și dovleacul fraged. Puteți mixa totul dacă doriți un sos mai fin.
Cu ce să combinați acest sos? Puteți folosi acest sos pentru a însoți pastele, dar și ca umplutură pentru a face ravioli, sau legume umplute. Îl poți adăuga și la un simplu piure de cartofi pentru a-l îmbunătăți și a-i da un gust de toamna!
Cu ce pot înlocui rozmarinul? Dacă ai cimbru, îl poți folosi!
Cum să gătiții dovleacul? Îl poți prăji într-o tigaie în ulei de măsline și condimente sau la cuptor. În funcție de mărimea bucăților tale, le poți găti (asezonate la fel) la cuptor la 200°C până se înmoaie.