Sos teriyaki de casă, perfect pentru a însoți somonul și puiul!

votează acum
Acompaniamente
Foarte ușor
15 min

Vrei să faci orice rețetă irezistibilă? Ești în locul potrivit cu acest sos teriyaki! Un amestec ușor dulce și sărat care va înfrumuseța atât carnea, cât și peștele. Și cum rămâne cu partea caramelizată imediat după gătit?! O adevărată încântare! Încercați?

Ingrediente

3

Materiale

  • 1 tigaie
  • spatulă

Preparare

Preparare5 min
Gătire10 min
  • Sos teriyaki de casă, perfect pentru a însoți somonul și puiul! - Preparare etapa 1Amestecați sosul de soia și mirinul.
  • Sos teriyaki de casă, perfect pentru a însoți somonul și puiul! - Preparare etapa 2Turnați amestecul într-o tigaie la foc mediu și așteptați să fiarbă.
  • Sos teriyaki de casă, perfect pentru a însoți somonul și puiul! - Preparare etapa 3În acest moment, adăugați zahărul brun și așteptați până se dizolvă. Se amestecă din când în când pentru a nu se lipi.
  • Sos teriyaki de casă, perfect pentru a însoți somonul și puiul! - Preparare etapa 4Adăugați amidonul de porumb și încorporați-l bine în sos. Se amestecă din când în când pentru a îngroșa sosul.
  • Sos teriyaki de casă, perfect pentru a însoți somonul și puiul! - Preparare etapa 5Și acum, este gata! Îl poți folosi direct sau îl poți transfera într-un recipient etanș.

Punctează această reţetă

Observații

Cum se păstrează sosul teriyaki?
Dă-l la frigider într-un recipient ermetic și îl poți păstra timp de 1 săptămână.

Poți congela sosul teriyaki?
Da este posibil!

La ce să folosesc sosul teriyaki?
Îl poți folosi cu pui sau somon și chiar cu tofu!
Nu ezitați să vă marinați proteinele cu sos de soia, ghimbir și usturoi în prealabil pentru a da mâncării mai multă aromă!

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: