Sos de usturoi facut in casa

Sos de usturoi facut in casa
Altele
4 porții
Foarte ușor
10 min

Sosul acesta a aparut cu ocazia meselor luate in familie. Pentru ca anumite tipuri de mancaruri ar fi mers la fix cu un sos de usturoi, era cazul sa avem un sos de usturoi veritabil la masa. Si pentru ca dintotdeauna nu mi-au placut nici sosurile si nici mancarurile din comert, trebuia sa pot concepe eu ceva care sa fie si bun, si sanatos si pe gustul meu. Mai nou este si pe gustul degustatorului de serviciu :D


Ingrediente

4

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected

      Paine cu usturoi si patrunjel


      Preparare

      • Sos de usturoi facut in casa - Preparare etapa 1Ca sa fac sosul am luat o capatana de usturoi, am curatat-o si am zdrobit usturoiul ca pentru mujdei. Intr-un castron am amestecat usturoiul zdrobit cu smantana si lapte batut pana ce s-au omogenizat.

        Apoi am adaugat un praf de piper alb, sare, oregano, busuioc proaspat – daca avem, daca nu si uscat, si patrunjel proaspat. Daca doriti, pentru un plus de aroma se poate adauga si marar proaspat.

        Este simplu de facut si rapid, e foarte gustos si se poate pastra in frigider 2-3 zile. Un sos delicios si sanatos pe care il puteti prepara la voi acasa fara coloranti, fara aditivi si fara conservanti sau alte minuni otravitoare. La o masa savuroasa, merge un sos delicios.


      Întrebări


      Poze cu rețata gătită de membri

      Comentarii

      Punctează această reţetă:

      Florica, 07/10/2018

      Excelent !

      am gătit această rețetă
      (0) (0) abuz



      +