Sos chimichurri: sosul perfect pentru fripturile și grătarele dvs.

votează acum
Acompaniamente
4 porții
Foarte ușor
35 min
187 Kcal

În Argentina, nu există asado fără chimichurri și nu este de mirare! Acest sos delicios și versatil nu numai că sporește gustul cărnii, peștelui și legumelor, dar adaugă și o notă de prospețime și picant care îl face irezistibil. Renumit în întreaga lume, este adevăratul rege a grătarelor din America de Sud. Astăzi am pregătit versiunea originală, al cărei ingredient principal este pătrunjelul, dar există și variante care includ alte ierburi aromate proaspete, precum coriandru, busuioc și ceapă verde. Urmați detalile pas cu pas.


Ingrediente

4
Cost estimat: 2.19 (0.55€/porție)

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare5 min
Timp așteptare30 min

Observații

Cât timp poate fi păstrat sosul chimichurri?

Sosul Chimichurri poate fi păstrat în frigider, într-un recipient etanș, timp de aproximativ 5 zile.

Ce pot servi cu sos chimichurri?

Acest sos este ideal cu carne la grătar, pui, pește și legume. De asemenea, îl puteți folosi ca dressing pentru salate sau marinată.

Pot prepara sosul chimichurri în avans?

Da, de fapt, este recomandabil să îl preparați în avans pentru ca aromele să se integreze mai bine. Îl puteți prepara cu o zi înainte și îl puteți păstra la frigider.

Pot folosi alte ingrediente pentru a face sos chimichurri?

Da, puteți experimenta cu alte ingrediente pentru a vă personaliza sosul chimichurri. Unele variante comune includ adăugarea de ceapă, coriandru, cimbru, busuioc, arpagic sau chiar miere.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 187Kcal
  • Carbo: 5g
  • Grăsimi: 17.2g
  • Grăsimi sat.: 2.4g
  • Proteine: 1.3g
  • Fibre: 2.8g
  • Zahăr: 2.6g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (74g)

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+