Pentru a schimba faimoasa vinegretă sau chiar sosuri de iaurt, optați pentru un sos gourmet cu unt de arahide ! Super ușor de preparat, necesită foarte puține ingrediente și vă poate însoți perfect salatele, wrap-urile. Acest sos de casă va aduce o explozie de arome la fiecare mușcătură! :-)
Cum se păstrează sosul? Dacă nu folosiți sosul în aceeași zi, păstrați-l într-un recipient ermetic la frigider până la 1 săptămână!
Cum se prepară sosul într-un borcan mic de sticlă? Mai întâi, sterilizați borcanul mic de sticlă. Creșteți cantitatea de ingrediente păstrând aceleași proporții. Pune-le în borcan și închideți. Agitați bine și este gata!
În ce preparate poate fi folosit sosul? Pe lângă salate, poți folosi sosu de unt de arahide în burgeri, wrap-uri sau alte tipuri de sandvișuri, va merge perfect si cu pui.
Cum se prepară unt de arahide de casă? Într-un blender, măcinați alunele fără coajă și prăjite.
Alte idei de arome? Dacă preferați, folosiți oțet în loc de lime și înlocuiți untul de arahide cu muștar sau tahini (piure de susan).