Intr-un vas amestecam nuca taiata marunt, zaharul si apa si il punem pe foc pana se topeste zaharul. Luam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se raceasca.
Separat frecam galbenusurile cu zaharul vanilat, esenta de rom, dupa care le adaugam peste compozitia cu nuca (racita).
La compozitia astfel obtinuta mai adaugam si albusurile batute spuma. Amestecam usor ca sa se incorporeze toata spuma.
Pentru tort avem nevoie de 2 blaturi, drept pentru care turnam jumatate de compozitie intr-o tava tapetata cu unt si faina si o coacem la foc potrivit pentru aproximativ 45 minute. Repetam procedura si cu cealalta jumatate de compozitie. Am folosit o tava cu diametrul de 26 cm. Daca nu aveti prea mult timp la dipozitie puteti coace toata compozitia deodata, iar dupa ce se raceste o taiati in doua.
Preparam crema conform instructiunilor de pe amblalaj si o intindem pe unul din blaturi. Dupa ce o intindem uniform asezam peste celalalt blat. Tortul se poate orna cu frisca sau pasta de zahar/migdale.
Cand voi stapani bine prepararea pastei de zahar o sa o public pe blog.
Ai scris ,,,este o reteta la care nu se foloseste deloc faina ,,,atunci ce cauta faina la ,,,tapat tava ,,.inseamna ca nu e ,,,fara gluten,,,puteai sa folosesti ,,,amidon de porumb,de orez etc.ca sa fie cu adevarat ce scriai m-ai sus ,da este fara praf de copt caci nu are ce sa creasca daca este fara faina .multumim &God bless !!!!
Este interesant, fara faina, fara praf de copt...va creste si va fi destul de pufoasa?Crema o prefer fiarta din oua si cu zahar vanilat!Dupa ce voi incerca, revin cu alte comentarii!
Comentarii (45):
Super
Ai scris ,,,este o reteta la care nu se foloseste deloc faina ,,,atunci ce cauta faina la ,,,tapat tava ,,.inseamna ca nu e ,,,fara gluten,,,puteai sa folosesti ,,,amidon de porumb,de orez etc.ca sa fie cu adevarat ce scriai m-ai sus ,da este fara praf de copt caci nu are ce sa creasca daca este fara faina .multumim &God bless !!!!
F.B.
Cu crema din plic cred ca este "superba" offfffff si vai!
F.buna,usor de facut
Am facut acest tort, dar fara cream si cu cacao in blat
l-am imbracat in frisca si l-am ornat cu visine din visinata
este minunat
Si blatul nu e cu faina?
Delicios.
Este interesant, fara faina, fara praf de copt...va creste si va fi destul de pufoasa?Crema o prefer fiarta din oua si cu zahar vanilat!Dupa ce voi incerca, revin cu alte comentarii!
Excelent !!!!