Tort cu nuca
Este o reteta interesanta si gustoasa la care nu se foloseste deloc faina.
Ingrediente
8
Pentru ornat:
Preparare
Preparare30 min
Gătire45 min
- Intr-un vas amestecam nuca taiata marunt, zaharul si apa si il punem pe foc pana se topeste zaharul. Luam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se raceasca.
- Separat frecam galbenusurile cu zaharul vanilat, esenta de rom, dupa care le adaugam peste compozitia cu nuca (racita).
- La compozitia astfel obtinuta mai adaugam si albusurile batute spuma. Amestecam usor ca sa se incorporeze toata spuma.
- Pentru tort avem nevoie de 2 blaturi, drept pentru care turnam jumatate de compozitie intr-o tava tapetata cu unt si faina si o coacem la foc potrivit pentru aproximativ 45 minute. Repetam procedura si cu cealalta jumatate de compozitie. Am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.
Daca nu aveti prea mult timp la dipozitie puteti coace toata compozitia deodata, iar dupa ce se raceste o taiati in doua. - Preparam crema conform instructiunilor de pe amblalaj si o intindem pe unul din blaturi. Dupa ce o intindem uniform asezam peste celalalt blat.
Tortul se poate orna cu frisca sau pasta de zahar/migdale.
Cand voi stapani bine prepararea pastei de zahar o sa o public pe blog.
Pofta buna !
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 655Kcal
- Carbo: 38.5g
- Grăsimi: 48.5g
- Grăsimi sat.: 14.8g
- Proteine: 13.6g
- Fibre: 2.5g
- Zahăr: 34.9g
- ProPoints: 18
- SmartPoints: 27
Informații nutriționale pentru 1 porție (186g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
26/02/2015
Ai scris ,,,este o reteta la care nu se foloseste deloc faina ,,,atunci ce cauta faina la ,,,tapat tava ,,.inseamna ca nu e ,,,fara gluten,,,puteai sa folosesti ,,,amidon de porumb,de orez etc.ca sa fie cu adevarat ce scriai m-ai sus ,da este fara praf de copt caci nu are ce sa creasca daca este fara faina .multumim &God bless !!!!
am gătit această rețetă
D
26/02/2015
Am facut acest tort, dar fara cream si cu cacao in blat
l-am imbracat in frisca si l-am ornat cu visine din visinata
este minunat
26/02/2015
Este interesant, fara faina, fara praf de copt...va creste si va fi destul de pufoasa?Crema o prefer fiarta din oua si cu zahar vanilat!Dupa ce voi incerca, revin cu alte comentarii!