Se pun toate intr-un bol si se framanta un aluat care e putin lipicios. Pe o folie se presara putina faina,se pune aluatul si se da la rece cateva ore.Se poate face si seara si se lasa la frigider pana a doua zi. Dupa ce e scos de la frigider ,se imparte aluatul in 4 bucati.
A taiat o hartie de copt la marimea de 24 cm diametru ,a presarat faina si am pus o bucatica din aluat ,restul le-a pus iarasi la rece ...se lucreaza mai usor,
a intins foaia de aluat cu sucitorul, foarte subtire pana in marginea hartiei de copt..se mai presara faina peste aluat ca sa nu se lipeasca de sucitor,am pus foaia asa pe dosul unei tavi si am dat la cuptor 15 minute,foaia de aluat se face maro,se scoate si cand e rece se intareste ca un biscuit.Asa am copt toate cele 4 foi.
Aici specific frisca ce o folosesc e deja destul de dulce si a folosit doar 150 g zahar. Se bate frisca impreuna cu zaharul pana se intareste ,se adauga nuca macinata si esenta de rom dupa gust.
Cu cativa samburi de nuca caramelizati am ornat tortul . Eu l-a facut seara si pana dimineata foile s-au inmuiat de la crema
Se amesteca bine, crema se imparte si se pune intre foi si deasupra tortului. Pentru a orna tortul pe margine ,am mai folosit 150 ml frisca si putina esenta de rom.
Comentarii:
E foarte bun acest tort
O lingura rasa de bicarbonat?!sau o lingurita,stins cu ceva sau pus asa pur?!
Am sa incerc, mersi
Excelent!
Super
Delicios:D:D
Foarte bun. a facut impresie buna tuturor..
FOARTE BUN TORTUL.L-AM FACUT DE MAI MULTE ORI.PLACE INTREGII FAMILII SI NU E NICI PREA COMPLICAT NICI SCUMP.