Blat: Topim untul si-l lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile si adaugam treptat, in ploaie, zaharul mixand in continuare pana la topirea cristalelor.
Adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor cu o lingura, apoi faina, cacaua , ciocolata data pe razatoare si la final untul.
Tapetam forma de tort cu folie de aluminiu, o ungem cu ulei, presaram faina doar pe fund si turnam compozitia.
Dam la cuptorul preincalzit cu 5 minute. inainte, la foc mic (160-165) gr pt 35-40 minute. Verificati introducand scobitoarea si daca iese curata, e gata.
Lasam la racit: Punem intr-un vas mare frisca, smantana, zaharul pudra si zeama de lamaie.
Bagam mixerul, mixam la prima treapta timp de 1 minute apoi dam la viteaza mare si mixam pana obtinem o crema legata, tzeapana.
Sirop: Caramelizam zaharul.Stingem cu apa, adaugam razatura si lasam sa dea cateva clocote. Racim.
Asamblare: Taiem blatul in doua pe orizontala. Insiropam primul blat . Intindem uniform un strat de frisca apoi asezam un strat de felii de kiwi.
Intindem iar frisca, punem al doilea blat, insiropam si ornam cu frisca ramasa.