Tort cu frisca si kiwi
Ingrediente
10
Blat:
Frisca:
Sirop:
in plus:
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Blat:
Topim untul si-l lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile si adaugam treptat, in ploaie, zaharul mixand in continuare pana la topirea cristalelor. - Adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor cu o lingura, apoi faina, cacaua , ciocolata data pe razatoare si la final untul.
- Tapetam forma de tort cu folie de aluminiu, o ungem cu ulei, presaram faina doar pe fund si turnam compozitia.
- Dam la cuptorul preincalzit cu 5 minute. inainte, la foc mic (160-165) gr pt 35-40 minute. Verificati introducand scobitoarea si daca iese curata, e gata.
- Lasam la racit:
Punem intr-un vas mare frisca, smantana, zaharul pudra si zeama de lamaie. - Bagam mixerul, mixam la prima treapta timp de 1 minute apoi dam la viteaza mare si mixam pana obtinem o crema legata, tzeapana.
- Sirop:
Caramelizam zaharul.Stingem cu apa, adaugam razatura si lasam sa dea cateva clocote. Racim. - Asamblare:
Taiem blatul in doua pe orizontala. Insiropam primul blat . Intindem uniform un strat de frisca apoi asezam un strat de felii de kiwi. - Intindem iar frisca, punem al doilea blat, insiropam si ornam cu frisca ramasa.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 478Kcal
- Carbo: 44.2g
- Grăsimi: 29.3g
- Grăsimi sat.: 18.5g
- Proteine: 7.6g
- Fibre: 2.6g
- Zahăr: 31g
- ProPoints: 13
- SmartPoints: 23
Informații nutriționale pentru 1 porție (210g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă