Tort cu frisca si kiwi

Desert
Foarte ușor
55 min
478 Kcal

Ingrediente

10

Blat:

Frisca:

Sirop:

in plus:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Blat:
    Topim untul si-l lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile si adaugam treptat, in ploaie, zaharul mixand in continuare pana la topirea cristalelor.
  • Adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor cu o lingura, apoi faina, cacaua , ciocolata data pe razatoare si la final untul.
  • Tapetam forma de tort cu folie de aluminiu, o ungem cu ulei, presaram faina doar pe fund si turnam compozitia.
  • Dam la cuptorul preincalzit cu 5 minute. inainte, la foc mic (160-165) gr pt 35-40 minute. Verificati introducand scobitoarea si daca iese curata, e gata.
  • Lasam la racit:
    Punem intr-un vas mare frisca, smantana, zaharul pudra si zeama de lamaie.
  • Bagam mixerul, mixam la prima treapta timp de 1 minute apoi dam la viteaza mare si mixam pana obtinem o crema legata, tzeapana.
  • Sirop:
    Caramelizam zaharul.Stingem cu apa, adaugam razatura si lasam sa dea cateva clocote. Racim.
  • Asamblare:
    Taiem blatul in doua pe orizontala. Insiropam primul blat . Intindem uniform un strat de frisca apoi asezam un strat de felii de kiwi.
  • Intindem iar frisca, punem al doilea blat, insiropam si ornam cu frisca ramasa.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 478Kcal
  • Carbo: 44.2g
  • Grăsimi: 29.3g
  • Grăsimi sat.: 18.5g
  • Proteine: 7.6g
  • Fibre: 2.6g
  • Zahăr: 31g
  • ProPoints: 13
  • SmartPoints: 23
Informații nutriționale pentru 1 porție (210g)
gaby_dGaby_d

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: