Tort cu crema de zahar ars

Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

6

Pentru crema de zahar ars:

Pentru blat:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Prima data ne apucam sa facem crema de zahar ars. Se incalzeste laptele putin cu zaharul. Separat amestecam ouale intregi, apoi turnam laptele peste oua si amestecam incontinuare. Punem si nessul cu aromele.
  • Intr-o tava de tort punem cele 10 linguri de zahar la caramelizat, miscand tava circular pentru a se tapeta cu zaharul ars. Turnam amestecul de oua cu lapte in tava si dam la cuptor la 200 grade pentru cca 30 minute.
  • Ne apucam apoi de blat. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se pune treptat cate o lingura de zahar pana devine ca o bezea. Se incorporeaza cate un galbenus si sa nu uitam de arome.
  • Dam mixerul la o parte si adaugam cate o lingura de faina amestecand de jos in sus. Dupa cele 30 minute cat crema de zahar ars a stat la cuptor, o scoatem si verificam daca s-a inchegat, daca da, turmam compozitia de blat si mai dam la cuptor tot pt 30 minute.
  • La final arata cam asa:
    Lasam sa se raceasaca in tava, iar apoi punem un platou deasupra si rasturman.O dam la frigider peste noapte cu tava cu tot, fara sa miscam tava. Intre timp siropul de la crema de zahar ars va insiropa blatul.

Punctează această reţetă

NNaina

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Cate kilograme trebuie sa aiba tava in care am facut tortul?

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Da ,chiar gustos.

abuz

anonymous

Arata excelent

abuz

anonymous

Good

abuz

anonymous

Chiar am mancat la o prietena si e f. buna

abuz

anonymous

DELICIOS!

abuz
pana_t2013

pana_t2013

Delicieux!!!!!!!

abuz

anonymous

Este super buna si arata fantastic.tocmai am facut-o si eu.e geniala

abuz

anonymous

Te lingi pe botik

abuz

anonymous

Este f bun si arata minunat.L-am facut si eu.BRAVO!

abuz