Zaharul se pune la topit intr-o cratita iar cand capata o culoare maro deschis adaugam apa si untul si tinem pe foc cana ce se dizolva tot zaharul.Peste acest sirop format adaugam merele curatate si taiate felii si le calim incet pana ce se inmoaie.
Lasam acest amestec sa se racoreasca putin ,iar intre timp pregatim compozitia de blat obisnuit .Turnam amestecul de mere si sirop intr-o tava iar deasupra punem compozitia de blat .
Introducem tava la cuptor la foc potrivit pana ce blatul se coace.Dupa ce s-a racit putin rasturnam tarta pe o tava si o portionam dupa preferinta.
Se poate servi ca atare sau ornata cu aveline din crema de vanilie sau frisca batuta.
Comentarii:
Ce-i aia blat obisnuit? ori pui toata reteta, ori nu. ce chestie...auzi, blat obisnuit.
Vrea mami sa o incerce..deabia astept sa gust
Astazi vreau sa o ancerc
Buna
I like this!!! :)
Foarte buna si foarte simpa !
Delicioasa!!! am probat reteta, si a iesit excelent!
Super
Delicios arata. Am sa o fac si eu.