Tarta cu maroilles

Felul principal
Foarte ușor
50 min

Reteta perfecta de facut in seara cand nu ai chef sa gatesti cu adevarat. Marolilles este cunoscuta branza din nordul Frantei; are un miros puternic sub care se ascunde un gust subtil si bogat. Acesta a fost initial o branza de manastire, produsa de catre calugarii din manastirea benedictina Maroilles. Branza Maroilles este un AOC din 1955 si denumire de origine protejata din 1996.

Ingrediente

4

Materiale

  • forma de tarta 28 cm

Preparare

Preparare10 min
Gătire40 min
  • Tarta cu Maroilles - Preparare etapa 1Asezati aluatul brisée intr-o tava unsa cu unt. Taiati felii din branza Maroilles dar nu prea groase si le aranjati-le peste aluat.
  • Tarta cu Maroilles - Preparare etapa 2Se amesteca smantana cu galbenusul, sare si piper.
  • Tarta cu Maroilles - Preparare etapa 3Se toarna acest amestec peste branza.
  • Tarta cu Maroilles - Preparare etapa 4Coaceti 40 minute la 180°C.
  • Tarta cu Maroilles - Preparare etapa 5Gata!

Punctează această reţetă

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

GICĂ

DA UN FEL DE BRINZĂ COAPTĂ

am gătit această rețetă
abuz