Tarta cu maroilles

Felul principal
Foarte ușor
50 min
615 Kcal

Reteta perfecta de facut in seara cand nu ai chef sa gatesti cu adevarat. Marolilles este cunoscuta branza din nordul Frantei; are un miros puternic sub care se ascunde un gust subtil si bogat. Acesta a fost initial o branza de manastire, produsa de catre calugarii din manastirea benedictina Maroilles. Branza Maroilles este un AOC din 1955 si denumire de origine protejata din 1996.

Ingrediente

4

Materiale

  • forma de tarta 28 cm

Preparare

Preparare10 min
Gătire40 min
  • Tarta cu Maroilles - Preparare etapa 1Asezati aluatul brisée intr-o tava unsa cu unt. Taiati felii din branza Maroilles dar nu prea groase si le aranjati-le peste aluat.
  • Tarta cu Maroilles - Preparare etapa 2Se amesteca smantana cu galbenusul, sare si piper.
  • Tarta cu Maroilles - Preparare etapa 3Se toarna acest amestec peste branza.
  • Tarta cu Maroilles - Preparare etapa 4Coaceti 40 minute la 180°C.
  • Tarta cu Maroilles - Preparare etapa 5Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt beneficiile branzei Maroilles?

Branza Maroilles este bogata in nutrienti, oferind proteine, calciu si vitamine, fiind o alegere excelenta pentru o dieta echilibrata.
Tarta cu Maroilles se prepară în total în aproximativ 50 de minute, din care 10 minute sunt pentru pregătire și 40 de minute pentru coacere.
Da, rețeta este foarte ușoară și ideală pentru începători, având un nivel de dificultate scăzut.
Puteți adăuga legume precum ceapă sau spanac, sau chiar carne, pentru a personaliza tarta după gustul dumneavoastră.
Branza Maroilles poate fi găsită în magazinele specializate în brânzeturi sau în supermarketuri mari, în secțiunea de brânzeturi internaționale.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 615Kcal
  • Carbo: 30.7g
  • Grăsimi: 45.1g
  • Grăsimi sat.: 24.4g
  • Proteine: 21.2g
  • Fibre: 0.6g
  • Zahăr: 1.5g
  • ProPoints: 17
  • SmartPoints: 23
Informații nutriționale pentru 1 porție (160g)

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
3.75/5, 8 voturi 1 comentariu

GICĂ

DA UN FEL DE BRINZĂ COAPTĂ

am gătit această rețetă
abuz