Umplutura: dovleacul ras se pune la calit cu zahar dupa gust. se presara scortisoara si se amesteca cu stafidele. eu am avut un dovleac care nu avea zeama deloc asa ca am mai pus apa cate putin.
aluatul: untura se freaca cu faina, se pun oule, sarea, zaharul, coaja de lamaie, si drojdia dizolvata in laptele caldut. se framanta un aluat potrivit de tare. se lasa 20 minute sa se odihneasca.
aluatul se imparte in 3, se intinde fiecare bucata, se pune 1/3 dovleac si se ruleaza, se unge cu galbenus de ou, se coace la foc mic pt inceput apoi se da focul mai tare.
Comentarii:
Super
Ideea cu folosirea unturii,în locul uleiului,foarte buna !
Comentariul tău:ca la bunica acasa!
Are mirosul zilelor frigurose de iarna in Moldova. Excelenta.
Buna!
Ce tre bonn !
Delicioasa
Supeer,,,,,,!!!!!
EXCELENTA RETETA!
Fara untura - gretos,