Home
Rețete
Desert
Strudele
Ștrudel cu dovleac
ȘTRUDEL CU DOVLEAC
va sugerez un desert minunat fara oua si lapte (de post)
(4.7/5 - 185 voturi)
28
43
Preparare
Foile de plăcintă se lasă la decongelat peste noapte în frigider. Se împart foile în 3 (eu am avut noroc și am avut exact 15 foițe). Luam una din primele 5 foițe o ungem cu puțin ulei apoi presărăm pe ea o linguriță cu zahăr. Punem deasupra o altă foiță pe care o ungem cu ulei și presărăm zahăr deasupra. Continuăm operația până terminăm cele 5 foițe. Punem o treime din dovleacul ras pe o laterală și presărăm peste dovleac o lingură cu zahăr. Aducem lateralele 2-3 cm peste dovleac și rulăm. Ruloul se pune într-o tavă unsă cu ulei. Procedăm la fel și cu celelalte 2 rulouri. Se ung cu ulei și se presară puțin zahăr deasupra. Se dau la cuptor pentru 50-60 minute sau până se rumenesc frumos deasupra. Se lasă să se răcească și se taie fiecare rulou în 4-5 bucăți. Se poate presăra zahăr pudră deasupra.
Poze
Întrebări:
Adresează o intrebare autorului
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete
Comentarii (28):
Cea mai simplă și bună rețetă.
Iar daca inainte de a pune dovleacul ras pe foietaj il mai stropiti cu putina lamaie nu se zrobeste cand se moaie nici la copt. secretul unei f.buni bucaterese...care mi l-a spus
iar eu mai adaug niste coaja de portocala rasa - pt.cine doreste sa experimenteze
Excelent
Super!!!
E cea mai buna placinta chiam iam
Am facut si eu strudel cu dovlecel a iesit delicios!
Bun
Imi place ca dati cantitatile exacte.din pacate un pachet de foi are 11 buc.deci pot sa fac numai 2 rulouri dintr-un pachet.
Cam mult zahar, oricum dovleacul e dulce.
Sa mai pui si putina scortisoara si citeva bucatele de nuca si va garantez ca e senzationala