Ștrudel cu dovleac
va sugerez un desert minunat fara oua si lapte (de post)
Ingrediente
6
Preparare
Preparare15 min
Gătire1 oră
- Foile de plăcintă se lasă la decongelat peste noapte în frigider.
Se împart foile în 3 (eu am avut noroc și am avut exact 15 foițe).
Luam una din primele 5 foițe o ungem cu puțin ulei apoi presărăm pe ea o linguriță cu zahăr.
Punem deasupra o altă foiță pe care o ungem cu ulei și presărăm zahăr deasupra.
Continuăm operația până terminăm cele 5 foițe.
Punem o treime din dovleacul ras pe o laterală și presărăm peste dovleac o lingură cu zahăr.
Aducem lateralele 2-3 cm peste dovleac și rulăm.
Ruloul se pune într-o tavă unsă cu ulei.
Procedăm la fel și cu celelalte 2 rulouri.
Se ung cu ulei și se presară puțin zahăr deasupra.
Se dau la cuptor pentru 50-60 minute sau până se rumenesc frumos deasupra.
Se lasă să se răcească și se taie fiecare rulou în 4-5 bucăți.
Se poate presăra zahăr pudră deasupra.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
miha,
04/11/2018
Iar daca inainte de a pune dovleacul ras pe foietaj il mai stropiti cu putina lamaie nu se zrobeste cand se moaie nici la copt. secretul unei f.buni bucaterese...care mi l-a spus
iar eu mai adaug niste coaja de portocala rasa - pt.cine doreste sa experimenteze
am gătit această rețetă
08/12/2013
Am facut si eu strudel cu dovlecel a iesit delicios!
am gătit această rețetă
Maria,
09/12/2023
Imi place ca dati cantitatile exacte.din pacate un pachet de foi are 11 buc.deci pot sa fac numai 2 rulouri dintr-un pachet.
07/10/2014
Sa mai pui si putina scortisoara si citeva bucatele de nuca si va garantez ca e senzationala