Punem faina cernuta intr-un vas peste care adaugam restul ingredientelor si framantam cca. 10 min. un aluat potrivit de moale. E posibil sa mai necesite 1-2 linguri de faina la framantat.
Aluatul rezultat trebuie sa fie elastic si cu o consistenta fina. Lasati-l sa se odihneasca 15 - 30 min. apoi impartiti aluatul in 2 si intindeti doua foi subtiri pe blatul bine infainat. Foile trebuie sa fie cat mai subtiri, se intind cu grija sa nu le rupem.
Bagati mainile usor sub foaie, inchideti pumnii si ridicati foaia de pe suprafata de lucru, miscand mainile circular si intinzand foaia in maini. apoi taiati foaia in 4.
Pe fiecare patratel stropiti cu ulei sau ungeti cu o pensula foaia si puneti dovleacul sau merele rase. pus si dovleacul si merele proaspete fara a le cali pe foc , peste care am pus cate 1 lingura de zahar si scortisoara.
Se ruleaza fiecare patratel sub forma de sul si se pune in tava stropita cu ulei. Se stropes si ele deasupra cu ulei si se dau la cuptor l a175 grade cca.40-45 min. pana se rumenesc deasupra.
Bai muiere,ai baut cumva ceva cand ai postat reteta,ori nu cunosti prea bine cifrele?Noroc ca am avut niste mobila rupta si am folosit aluatul in loc de aracet,si vreo doua camere de zugravit ,unde l-am folosit in loc de clei.Cu drag STRUMFI.
Comentarii:
MIAM!
Imi place aceste foi cum se fac ,le fac mereu
Excelent
Arata bine am sa o prepar
Ce tres delicious
Bai muiere,ai baut cumva ceva cand ai postat reteta,ori nu cunosti prea bine cifrele?Noroc ca am avut niste mobila rupta si am folosit aluatul in loc de aracet,si vreo doua camere de zugravit ,unde l-am folosit in loc de clei.Cu drag STRUMFI.
Delicioasa,acum ma duc la bucatarie sa oprepar