Strudel cu mere
Ingrediente
4
Pentru impachetat:
Preparare
Preparare10 min
Gătire20 min
- Intr-un bol punem cele 2 galbenusuri, iaurtul, praful de sare, apa minerala si faina cernuta. Amestecam si framantam pana iese un aluat neted, ca de paine, pe care il impartim in doua.
- Din margarina ce a stat la temperatura camerei si cele 30g de faina facem o crema frecand cu o lingura margarina si incorporand treptat faina.
- Lasam crema de margarina la o parte si luam o bucata de aluat. O intindem intr-un patrat, nu prea subtire si ungem cu o parte din crema de margarina.
Apoi facem cate doua taieturi pe fiecare latura a patratului. - Apoi pliem catre mijloc, incepand cu colturile. De fiecare data suprapunem cu partea opusa celei pliate. Cand a terminat de impachetat,luam o folie si punem aluatul pe ea cu partea impachetata in jos, impachetam folia si dam la frigider pentru 15 minute.
Cat primul aluat sade la frigider, ne vom ocupa si de cea de a doua foaie, procedand la fel. - Dupa 15 minute. scoatem de la frigider aluatul,il punem pe planseta de lucru, de data asta cu plierile in sus, repetand operatiunea. Dupa cea de-a doua operatiune, se tine iarasi la frigider 15 minute. apoi vom coace din el ce ne-am propus,in cazul meu strudel cu mere.
- A folosit pentru umplutura: mere,zahar,scortisoara si pesmet de biscuiti. A intins prima foaie de aluat, pe mijloc am pus jumatate din compozitia cu mere,am facut taieturi aproximativ egale pe ambele laturi iar fasiile rezultate,le-am impletit peste umplutura de mere.
- La fel a procedat si cu a doua foaie.Le-a pus intr-o tava,le-a uns cu ou batut si a dat la cuptorul incins de dinainte, pana s-a rumenit frumos.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Buna si deli
am gătit această rețetă
anonymous
Bravo....
am gătit această rețetă
anonymous
Excelenta
am gătit această rețetă
anonymous
Se face cam greu pentru un incepator, care e si singur, dar se vede ca este o reteta bine gandita si deabia astept sa o scot acum din cuptor. arata beton!
am gătit această rețetă
anonymous
Încearcă să folosești unt nu margarină.
anonymous
Cu tinutul la frigider, in atatea etape, s-a dus toata ziua.
Cristi.
anonymous
Deja simt aroma de scortisoara...
anonymous
Arata bine acest produs
anonymous
Merita incercat.......
anonymous
Super!!!!merita incercat...((((bravoooo!!!!
Punctează această reţetă