Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata.Foaia de aluat e bine sa nu fie dezghetata complet,sa se poata lucra cu ea.
Desfacem foaia de aluat,daca mai e necesar o intindem putin cu sucitorul.Cu un cutit bine ascutit,vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm.
Umplutura de mere,bine racita,o repatizam pe mijlocul foii,intre cele 2 randuri de fasii.Apoi incepem sa "impletim" fasiile,aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.
Cu atentie,punem strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte,presaram cu zahar
Dam la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumeneste.Se scoate din tava si se portioneaza dupa ce se raceste.
Comentarii (24):
OK
Usor de facut si gustos.
Foitajul se coace mai repede ca foile de placinta si abia astept sa fac si eu astazi.
Gut
Comentariul tău:o incerc imediat,sper sa iasa la fel de bine
Comentariul tău:arata ca la patiserie!
Usor de facut si gustoasa.
Delicioasa
Aseara am facut reteta, a iesit intr-adevar f buna, e foarte simplu de facut si gustoasa
Imi place reteta. e simpla si rapida.
Buna