Strudel cu cirese sau visine

Desert
Ușor
35 min

Ingrediente

6

Pentru umplutura:

Preparare

Preparare10 min
Gătire25 min
  • Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt topit si faina. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald, fara curenti de aer rece.
    Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,
    il punem pe masa de lucru si il intindem
    intr-o foaie pe care o vom unge cu
    restul de unt topit. Rulam apoi foaia ,
    o punem in folie alimentara si
    o dam la frigider pana pregatim umplutura.

    Spalam ciresele, le rupem coditele si le
    scoatem samburii.
    Punem pe foc un vas cu o cana apa
    si o cana zahar si lasam sa fiarba pana
    se face un sirop mai gros.
    Adaugam ciresele si lasam sa mai
    dea doua trei clocote.
    Lasam ciresele sa se raceasca in sirop,
    dupa care le scurgem bine si le
    amestecam cu grisul.
    Acesta va absorbi excesul de zeama.

    Scoatem aluatul de la frigider si
    il framantam bine.
    Putem intinde apoi o foaie mai mare
    sau doua mai mici pe care le umplem
    cu cirese si le rulam. Le putem unge cu ou
    si presara cu zahar tos vanilat.
    Punem ruladele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi le dam la cuptor pentru 30-35 minute.

    Se poate servi strudelul cald sau rece, pudrat cu zahar farin

Punctează această reţetă

PPica Flori

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Se pare, ca este o reteta care merita incercata!

abuz

anonymous

Delicioasa!!

abuz

anonymous

CRED CA ESTE SUPER !

abuz

anonymous

BUNA

abuz