Zahar ars: Intr-o cratita se pun 3 linguri de apa si 50 g zahar si se lasa la foc mediu- mic sa fiarba pana cand se apa incepe sa se evapore si zaharul se caramelizeaza. Atentie luati cratita de pe foc inainte ca zaharul sa se arda. Turnati zaharul pe o foie de copt, fie tot odata, fie in fir subtire. Lasati sa se intareasca si apoi zdrobiti-l.
Preincalziti cuptorul la 220 C.Foile decongelate se tin sub un prosop umed, dar nu ud, ca sa nu se usuce si sa se poata desprinde usor. Se ia o foaie de placinta si se aseaza pe suprafata de lucru. Se unge bine cu untul topit pe toata suprafata ei, cu ajutorul unei pensule. Peste acesta se aseaza celelalte foi, ungand cu unt pe fiecare.
Bananele se aseaza una langa alta pe latimea foilor la unul dintre capete, lasand o margine de 2-3 cm. Se presara peste zaharul ars,se impaturesc marginile peste banane si se ruleaza foile.
Strudelul se aseaza pe tava, acoperita cu foie de hartie pt copt, cu parte lipita a foilor dedesupt. Se unge cu unt, se cresteza in 3-4 locuri si se presara peste cu fulgii de migdale. Se coace 15 min sau pana cand se rumeneste aluatul.
Strudel cu banane si ciocolata Singura diferenta dintre cele doua e ciocolata. In loc de zaharul ars se pune 40 g ciocolata (oridecare).
Comentarii:
Bunnnnnnnnnnnnnn
Super tare