Salam de biscuiti cu arahide si rom

Desert
Foarte ușor
1 oră

Ma gandeam demult sa fac un salam de biscuiti si iata ca a sosit momentul. Am dorit sa fie ceva foarte aromat si a iesit ceva destul de departe de reteta clasica de salam de biscuiti, zic eu.

Ingrediente

5

Preparare

  • Am folosit biscuiti Petit Beurre pe care i-am sfarmitat cu mana intr-un castron. Am incalzit lapte in care am adaugat unt, cacao, zahar brut, scortisoara si ciocolata amara. Am lasat pe foc pana s-a topit ciocolata si s-a omogenizat toata compozitia, apoi am lasat putin la racit.

    Intre timp am dat pe razatoare jumatate de nuca de cocos cruda si am asezat-o in castronul cu biscuitii sfarmati. Cand compozitia de lapte si ciocolata s-a racit, am turnat in castron peste biscuiti si fulgii de nuca de cocos. Am adaugat si esenta de rom si am amestecat bine pana ce totul s-a omogenizat si am obtinut un aluat maleabil si compact.
  • Am intins pe o folie de plastic alimentara, am rulat si am dat totul la frigider pentru aproximativ o ora.

    Fiindca aveam nevoie sa ornez cu ceva salamul meu de biscuiti cu ciocolata, m-am decis asupra arahidelor crude. Asa ca am maruntit niste arahide la robot, daca nu aveti robot pentru maruntit, se pot taia si cu cutitul.
  • Cand am scos salamul de biscuiti de la frigider, am indepartat folia alimentara si am asezat prajitura pe o farfurie dandu-i forma dorita.

    Cu o pensula de bucatarie am umezit suprafat prajiturii cu putina apa pentru a se prinde arahidele macinate. Ultimul pas a fost sa decorez cu arahide.

Punctează această reţetă

gatituleojoacaGatituleojoaca

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Yhhhjn

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte bun

abuz

priponangela

Este prajitura copilariei mele, este delicioasa

abuz

anonymous

Ok , alta reteta din copilarie , dar cam incompleta , arahide crude ? au un gust aiurea nu sunt crocante si se lipesc de dantura , nu ne spui cat timp lasam la frigider ,cam trasa de par reteta .............

abuz
gatituleojoaca
Răspuns gatituleojoaca:

Nu inteleg ce vi se pare incomplet aici. La frigider se lasa ca orice prajitura cel purin o ora si ESTE scris acolo, probabil ca nu ati citit. Cat despre arahidele crude - nu au un gust aiurea, nu se lipesc de dinti si NU provoaca cancer.

anonymous

Reteta din copilarie

abuz

anonymous

Eu il pregatesc cu nuca noaqstra autohtona si doar ornez cu nuca de cocos, dar este o idee buna cu arahidele tocate.cand il pregatesc , trebuie sa fac din 1 kg de biscuiti si se poate pastra foarte bine

abuz
gatituleojoaca
Răspuns gatituleojoaca:

Eu nu am avut nuca la indemana. Da, se pastreaza foarte bine la frigider :)

anonymous

Destul de bun

abuz

anonymous

Bun ffffff bun

abuz