Blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos. Puneti o bucata de hartie de copt la fundul unei tavii dreptungiulare in care veti coace pandispanul. Eu am folosit tava aragazului 30/34 cm. Cand se scoate se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza pe latura lunga.
Crema de lamaie: Amestecati intr-o cratita cu fund dublu, coaja, sucul de lamaie., ouale si zaharul pana cand acesta se dizolva. Puneti cratita pe foc mediu, amestecand cu o lingura de lemn. Crema nu are voie sa fiarba, dar trebuie sa se ingroase, cca. 7-8
minute. Luati cratita de pe foc, adaugati untul si amestecati pana cand se incorporeaza. Daca considerati, puteti sa strecurati crema prin sita (pregatita in prealabil), pentru a scapa de eventualele urme de coaja sau de gogolosi.
Montarea: Umpleti rulada cu jumatate din crema, apoi rulati si imbracati-o in cele 200 frisca, in care incorporati si 2-3 linguri de cocos. Pentru aspect, mai presarati in ploaie cocos pe rulada. Apoi rasturnati restul de crema de lamaie, care trebuie sa fie inca putin calduta si lasati sa se prelinga in voie. Pofta Buna!
Comentarii (23):
Pandispanul e ok, insa crema....lasa de dorit, cel putin in cazul meu.
Exact ce trebuie
Kk
Foarte buna , e excelenta reteta ! bravo!
FOARTE FINA
Arata bine si cred ca si gustul este pe masura
Like
Ce multe oua
Im place acasta reteta
Este superrrr delicioasa