Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece, treptat zaharul se bate pana se face bezea.
Galbenusul se freaca cu cele 2 linguri de ulei si se incoporeaza usor un albus batut bine. Se adauga faina cu praful de copt cernute, amestecand usor cu o lingura de lemn de sus in jos, iar la sfarsit adaugam cacao.
Se toarna intr o forma unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina,Il lasan 25-30 min depinde de cuptor. Il lasam la racit si se taie in 3 blaturi.
Intre timp facem crema. Punem toata nutella intr-o oala adugam esenta de rom si cele 2-3 linguri de lapte (cat sa se formeze o crema ca sa o putem intinde pe blaturi). O dam de pe foc.
Punem intr-o tigaie nucile si putin zahar cat pentru a se carameliza si le adaugam in crema facuta.
Facem siropul din apa si zahar si insiropam bine cele 3 blaturi. Punem pe rand un blat si un strat de crema iar la sfarsit il putem orna cu ciocolata alba ( eu asa am facut).
Rezulta un tort foarte pufos si consistent ! Se serveste rece ! Pofta Buna !!
Comentarii (38):
Excelenta rețeta!
F bun
Rog precizati temperatura de gatire la blat
Oloi toti
!!!!!!
Exclenta ,ffffffffff usor de pregatit si ffffffffffff buna
Pare delicioasa!
Usor de facut, mai ales crema.
Foarte bun
Magnific
Super usor de facut si foarte bun