Din ingredientele pentru foi preparam compozitia ca pentru piscot. Cele 6 galbenusuri le frecam cu 6 linguri zahar si 6 linguri apa . Separat albusul se bate spuma , adaugam treptat galbenusurile frecate si amestecam usor.
Adaugam faina si nuca macinata treptat si in cele din urma praful de copt stins in putina zeama de lamaie . Din aceasta compozitie coacem pe dosul tavii 3 foi .
Caramelizam cei 300 gr de zahar si o parte de la 2 foi coapte le ungem cu aceasta. Ne apucam sa preparam crema 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri de faina si 100 g zahar le amestecam si adaugam treptat cei 200 ml lapte rece dupa care il punem la foc si il fierbem pana se ingroase. Lasam la racit si adaugam cei 200 g Rama si mixam bine pana obtinem o crema omogena.
Crema astfel obtinuta o intindem pe una din foaia unsa cu zaharul caramel , o acoperim cu urmatoarea foaie , punem restul de crema si acoperim cu foaia ramasa . Deasupra putem orna ori cu zahar caramelizat , ori cu glazura de ciocolata . O alta varianta ar fi ca deasupra sa ornam cu cele 3 albusuri batute spuma cu 150 g zahar pe baie de aburi.
O Prajitura foarte buna si usor de preparat! De cativa ani folosesc aceasta Reteta ( multumesc frumos!) si singura modificare care o fac este ca nu folosesc Zahar ars ci un Sirop cu aroma de Caramel, deja cumparat. O recomand!
Este foarte buna, am facut-o, mi-a placut . A avut un succes deosebit, unii au facut observatia ca e cam prea dulce, sa incerc sa reduc cantitatile de zahar. Caramelul se topeste , prajitura se poate taia foarte frumos.
Prajitura arata super dar caramelul nu se intareste pe foi astfel incat sa nu putem taia prajitura ? As vrea s-o fac si eu dar nu stiu cum se va comporta caramelul pe foi.
Comentarii (19):
O Prajitura foarte buna si usor de preparat! De cativa ani folosesc aceasta Reteta ( multumesc frumos!) si singura modificare care o fac este ca nu folosesc Zahar ars ci un Sirop cu aroma de Caramel, deja cumparat. O recomand!
Este foarte buna, am facut-o, mi-a placut . A avut un succes deosebit, unii au facut observatia ca e cam prea dulce, sa incerc sa reduc cantitatile de zahar. Caramelul se topeste , prajitura se poate taia foarte frumos.
Cred ca este mai buna cu unt in loc de rama
Exista si alte variante pentru aceasta prajitura.Varianta pe care eu o fac este excelenta!
Eu voi inlocui rama cu unt marga nu este sanatoasa
Nu am gatit aceasta prajitura
Va rog sa-mi spuneti dimensiunea tavi. multumesc
Si aspectuoasa si cred, si delicioasa.
Eu am o intrebare : de la asa mult zahar ars prajitura nu se feliaza greu ?
Prajitura arata super dar caramelul nu se intareste pe foi astfel incat sa nu putem taia prajitura ? As vrea s-o fac si eu dar nu stiu cum se va comporta caramelul pe foi.