Petitchef

Prajitura Gratar

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Intr-un castron, se amesteca cu lingura grasimea moale, sarea, galbenusul, oul intreg, zeama si coaja de lamiie, smintina si, la urma, faina, impreuna cu nuca macinata si praful de copt. Daca nu se pune nuca, se va adauga cea 50 g faina. Se amesteca bine, fara sa se framinte. Aluatul trebuie sa fie virtos.
  • Se lasa la rece, ca sa se intareasca grasimea . Se ia jumatate din aluat si se intinde in foaie, dupa dimensiunile unei tavi mari de cea 26/44 cm. Foaia se poate intinde mai groasa, ca sa se ridice mai usor de pe masa, impaturita in trei, ca si in retetele precedente; dupa ce se asaza in tava, se desfac marginile si se intinde cu mina, ca sa acopere toata tava; se unge cu marmelada.
  • Din restul aluatului , se fac suluri, cu grosimea unei macaroane, care, apoi, se asaza cu distanta de 2 cm intre ele, pe marmelada, in diagonala, incepind cu doua colturi opuse . Se asaza inca un rind de suluri la fel, peste primul, incepind din celelalte colturi opuse, tot cu distanta de 2 cm intre ele, formind astfel un gratar. Albusul ramas se bate putin cu furculita si cu el se unge gratarul .


R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:




Comentarii:

30/11/2016

Buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5

Articole conexe

Cele mai bune 10 legume preparate la gratar Cele mai bune 10 legume preparate la gratar O delicatesa din antichitate – sparanghelul O delicatesa din antichitate – sparanghelul Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează