Prajitura fina cu cafea

Ingrediente
1
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru crema:
Ingrediente pentru glazura:
Rețete inrudite
-
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
-
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
-
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
-
Prajitura bounty-petitchef
Preparare
Preparare1 h 10 m
Gătire30 min
- Pentru blat se bat albusurile spuma cu zaharul si sarea. Cand acestea se tine bine de batatoarele mixerului se adauga, pe rand, cate un galbenus, batand dupa fiecare. Faina, cacaua, praful de copt si nuca macinata se amesteca si se adauga treptat, in spuma, amestecand prin rasturnare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit.
Crema se pregateste astfel : se freaca spuma untul, eventual se scoate apa din el (eu folosesc la creme unt de 85% grasime, face o crema mai fina si nu contine apa), se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana obtineti o compozitie cremoasa. Este momentul sa adaugati cafeaua si ness-ul. Pentru glazura se amesteca zaharul cu cacaua, untul si apa la foc mic, pe bain-marie, si se lasa sa dea un clocot. Dupa ce s-a racit blatul se unge cu crema, dupa care se glazureaza prajitura.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: