Pentru blat se bat albusurile spuma cu zaharul si sarea. Cand acestea se tine bine de batatoarele mixerului se adauga, pe rand, cate un galbenus, batand dupa fiecare. Faina, cacaua, praful de copt si nuca macinata se amesteca si se adauga treptat, in spuma, amestecand prin rasturnare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit. Crema se pregateste astfel : se freaca spuma untul, eventual se scoate apa din el (eu folosesc la creme unt de 85% grasime, face o crema mai fina si nu contine apa), se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana obtineti o compozitie cremoasa. Este momentul sa adaugati cafeaua si ness-ul. Pentru glazura se amesteca zaharul cu cacaua, untul si apa la foc mic, pe bain-marie, si se lasa sa dea un clocot. Dupa ce s-a racit blatul se unge cu crema, dupa care se glazureaza prajitura.
Comentarii:
Trebuie facuta!
SUPER