Intr-un castron, untul sau margarina se freaca cu zaharul, puia cind se moaie, apoi se adauga galbenusul, oul intreg, smintina, sarea, aromele, zeama de lamiie si, la urma, faina amestecata neaparat cu praful de copt sau bicarbonatul.
Sc amesteca, numai pina cind se incorporeaza faina; nu se framinta. Aluatul se lasa la rece 30 minute, ca sa se intareasca grasimea si sa se intinda mai usor, fara prea multa faina. Pe o foaie de nailon, presarata cu faina, se intinde jumatate din aluat in foaie de marimea unei tavi de cea 26/40 cm.
Foaia se asaza in tava, cum s-a aratat la ?Placinta din aluat frantuzesc cu brinza si fructe” si se unge cu marmelada. Peste marmelada se pot presara 50?100 g nuci, tocate cu cutitul sau macinate, si, apoi, se asaza a doua foaie, la fel. Prajitura se coace, la foc mijlociu, 30?40 minute, in cuptorul bine incalzit dinainte.
Dupa 20 minute, tava se intoarce, daca cuptorul nu coace uniform si focul se mai reduce, daca este nevoie, ca prajitura sa nu se rumeneasca prea tare. Se lasa in tava sa se raceasca.
Glazura : se desarta peste prajitura, se intinde cu cutitul uniform, se presara cu ce avem pentru decor si se lasa pina a doua zi, ca sa se usuce. Prajitura se taie in bucati, cit este nevoie. Restul se pastreaza in cutie de carton, bine inchisa.