Prajitura de craciun
Da, chiar este potrivita aceasta prajitura pentru masa festiva de Sarbatori!
Ingrediente
8
Pentru 4 foi :
Pentru crema :
Cost estimat: 11.4Euros€ (1.42€/porție)
Preparare
Preparare40 min
Gătire1 oră
Procedam in felul urmator:
separam ouale,
albusurile se bat cu 300 g zahar si zaharul vanilatCand spuma este gata, se amesteca usor cu telul, cu nuca macinata si faina...
Se imparte in patru parti, apoi se intinde cate o parte pe dosul tavii, pe hartie de copt
Se coace 20 de minute la 180 grade C, apoi se mai lasa 5 minute la 150 grade C
Se indeparteaza hartia de copt si se lasa foile la racit.
Pana foile se racesc, preparam crema:
galbenusurile zaharul si vanilia le mixam pana compozitia arata ca o cremaPunem apoi totul intru-n vas pe foc FOARTE mic, adaugam cacaoa sau ciocolata rupta in bucatele si amestecam cu un tel pana se ingroasa, apoi racim
Untul il mixam spuma, adaugam crema de ciocolata si mai mixam pana se omogenizeaza crema.
Umplem foile cu crema, lasam putina crema pentru deasupra, o intindem bine in strat subtire, peste care razuim ciocolata.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 958Kcal
- Carbo: 90.6g
- Grăsimi: 58.4g
- Grăsimi sat.: 21.9g
- Proteine: 14.9g
- Fibre: 3.4g
- Zahăr: 83.7g
- ProPoints: 26
- SmartPoints: 44
Informații nutriționale pentru 1 porție (222g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă