Prajitura de craciun

Desert
8 porții
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

Foi:

Crema:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Foi:
    Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se fac o crema si se adauga faina cernuta si albusurile batute spuma. Intr-o tava se pune hartie de copt si se toarna 1/3 din compozitia de foi, se niveleaza sa fie uniform. Se da cuptor la foc mic pana prinde putina culoare . La fel si restul de compozitie.
  • Crema:
    Se dizolva amidonul in lapte rece cat sa nu aibe cocoloase. Se pune laptele, amidonul dizolvat, ouale, zaharul intr-o craticioara la foc mediu, amestecandu-se continuu, pana incepe sa fiarba.
  • Din acel moment se da incet focul si se mai lasa aproximativ 2 minute , timp in care amestecati continuu. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  • Intre timp batem f bine untul cu zaharul pudra, apoi se incorporeaza treptat crema fiarta, iar la sfarsit se adauga coaja rasa si esenta.
  • Se pune pe o tava prima foaie, se intinde jumatate de crema, se acopera cu a 2-a foaie, se pune si restul de crema si se acopera cu ultima foaie.
  • Se da la frigider pentru minim 2 ore. Se pudreaza cu zahar si se taie in forma dorita.
FELISFELIS

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

26/12/2013

O reteta foarte buna!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
28/12/2013

Arata bine

(0) (0) abuz
24/12/2012

Buna :P :D

(0) (0) abuz
12/12/2012

Bun !!

(0) (0) abuz
04/12/2012

Arata bine

(0) (0) abuz
30/11/2012

Bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

(0) (0) abuz