Prajitura de craciun
Ingrediente
8
Foi:
Crema:
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Foi:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se fac o crema si se adauga faina cernuta si albusurile batute spuma. Intr-o tava se pune hartie de copt si se toarna 1/3 din compozitia de foi, se niveleaza sa fie uniform. Se da cuptor la foc mic pana prinde putina culoare . La fel si restul de compozitie. - Crema:
Se dizolva amidonul in lapte rece cat sa nu aibe cocoloase. Se pune laptele, amidonul dizolvat, ouale, zaharul intr-o craticioara la foc mediu, amestecandu-se continuu, pana incepe sa fiarba. - Din acel moment se da incet focul si se mai lasa aproximativ 2 minute , timp in care amestecati continuu. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
- Intre timp batem f bine untul cu zaharul pudra, apoi se incorporeaza treptat crema fiarta, iar la sfarsit se adauga coaja rasa si esenta.
- Se pune pe o tava prima foaie, se intinde jumatate de crema, se acopera cu a 2-a foaie, se pune si restul de crema si se acopera cu ultima foaie.
- Se da la frigider pentru minim 2 ore. Se pudreaza cu zahar si se taie in forma dorita.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: