Prajitura cu visine sau caise,capsuni,cirese.....
Ingrediente
8
Cate o cana de 250 ml de:
Preparare
Preparare10 min
Gătire30 min
- Visinele se curata de samburi si se tin in zahar
cel putin 3 ore,se scurg in strecuratoare {siropul ramas se foloseste la un suc!)
Separam ouale
albusurile se bat cu praful de sare ,spuma tare
galbenusurile,amestecam cu ulei procedand ca si la maioneza,alternand cu zaharul
lamaia,se rade coaja,se adauga la "maioneza",iar cu sucul de lamaie stingem praful de copt,il adaugam,punem zaharul vanilat,spuma de albusuri ,apoi faina,cernuta,cate putin amestecand usor de jos in sus pana se incorporeaza total.
Pregatim tava punand hartie de copt,turnam aluatul,apoi punem visinele.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade C 2O-30 minute,testam cu scobitoarea,cand este coapta o scoatem la racit,apoi pudram cu zahar pudra
Întrebări
Iese pune si cu capsuni?
Da, cu conditia sa se coaca de jumatate aluatul...apoi se pun capsunii.
La 180 grade se arde prajitura imediat, nu stiu cum postati retetele astea,asa cum visati noaptea,pentru ca nu cred ca ati incercat sa o coaceti la temperatura asta, este total gresit, nu mai postati aiureli.
Chiar nu sunt aiureli! Eu am cuptor electric si se coace la 180 grade!!! Oricum, in general prajiturile se coc la 180 grade, daca nu sunt alte specificatii...la aragaz, nu stiu.
Buna ziua.Praf de copt mic de cit mare? multumesc
Praf de copt mare.
La aceasta prajitura cum de nu se adauga lapte sau iaurt?
Nu este nevoie de lapte sau iaurt, blatul se aseamana oarecum, cu un chec...un pandispan cu ulei....
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
15/07/2013
Credeam ca e buna dupa imagine,dar m-am inselat!ias da nota 6.
am gătit această rețetă
28/06/2013
Mi-a placut foarte mult aceasta prajitura ! O recomand oricui !!
am gătit această rețetă